Kırgız mutfağının geleneksel lezzeti orama, MasterChef All Star sayesinde mutfaklarımıza konuk oluyor. Bu eşsiz tarifin püf noktalarını keşfedin ve ailenizi bu lezzetle tanıştırın.
Evinizde MasterChef tadında yemekler yapmaya ne dersiniz? Kırgızistan’ın geleneksel yemeği orama, Somer Şef’in tarifiyle mutfaklarınıza geliyor. İşte lezzetli ve pratik tarifimiz...
ORAMA YEMEĞİ TARİFİ
MALZEMELER
Yufka için:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
İç harç için:
300 gr dana kuzu kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
Tuz,
karabiber,
toz biber,
kimyon.
TARİF
Unun içerisine tuz ekledikten sonra suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru oluşturun.
Dinlenmesi için bir poşetin içerisine beklemeye alın.
Sonrasında iç harcı için kuru soğanların üzerine tuz, karabiber, toz biber ve kimyon ekleyin.
Havuç ekleyip karıştırın. Dana kuzu kıymayı ekleyip biraz karıştırın.
Patates ekleyip karıştırmaya devam edin.
İç harcı bir kenara alın ve yaklaşık 30 dakika beklettiğiniz yufka hamurunu açın.
2 parçaya ayırın. Sıvı yağı yufkaya sürün.
İç harcı üzerine ekleyip, rulo halinde sarın.
Buharda pişireceğiniz tencerenin içerisine yağlı kağıt koyup üzerine oramayı yerleştirin.
30 dakika boyunca buharda pişirin.
Sonra yağlayın.
Tabakta üzerine yoğurt ve acı biber yağını ekleyin.
Yemeğiniz servise hazır.
MasterChef All Star'ın büyüleyici dünyasından mutfaklarınıza taşınan orama tarifiyle, Kırgızistan'ın geleneksel lezzetlerini evinizde deneyimleyin. Somer Şef'in püf noktaları ve kolay adımlarıyla, bu eşsiz yemek, aileniz ve misafirleriniz için unutulmaz bir lezzet şölenine dönüşecek. Deneyin, pişirin ve bu özel lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!