Galeta unu ile çıtır çıtır börekler yapmaya hazır mısınız? İşte adım adım pratik ve lezzetli tarifimiz.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve damaklarında unutulmaz bir tat bırakmak için galeta unlu çıtır börek tarifimizi deneyin.

Ev yapımı böreklerin en çıtır haliyle tanışın. Galeta unu ile hazırlanan bu tarif, böreklerinizi bir adım öne taşıyacak.

Galeta Unlu Börek Tarifi

Malzemeler

4 tane yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzerine

1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı galeta unu

İçine

250 gram lor peyniri veya beyaz peynir

Galeta Unlu Börek Tarifi

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

1 çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu bir kapta karıştırıyoruz.
İlk yufkayı tezgaha serelim ve hazırladığımız karışımı sürelim.
Üzerine ikinci yufkayı serelim 8 parçaya kesiyoruz.
Üçgenlerin geniş kısmına peynir koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip yumurta sarısını sürüp galeta ununa buluyoruz.
180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Galeta unlu çıtır börek tarifiyle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Bu kolay ve pratik tarif, hem çay saatlerinizin hem de özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Her lokmada ağızda dağılan bu börekleri deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın. Unutmayın, en güzel tarifler paylaşıldıkça güzelleşir, bu yüzden bu lezzeti sevdiklerinizle de paylaşın!