Kış aylarında soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı uzmanların tavsiye ettiği paça çorbası, hem lezzeti hem de faydalarıyla sofraların vazgeçilmezlerinden biri. Ancak evde paça çorbası yapmak zor gelebilir. Bu yüzden, lezzetiyle gerçeğini aratmayan yalancı paça çorbası tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu çorba, bu kış sofralarınızın favorisi olacak!
Kış aylarında hastalıklardan korunmanın en lezzetli yolu paça çorbası olabilir. Ancak bu çorbayı yapmak zor geliyorsa, size yalancı paça çorbası tarifini öneriyoruz! Gerçeğini aratmayan bu pratik tarif ile hem bağışıklığınızı güçlendirin hem de lezzetli sofralar kurun. Evdeki malzemelerle kolayca yapabileceğiniz yalancı paça çorbası, kış aylarında en sevdiğiniz çorba olacak!
Yalancı Paça Çorbası İçin Malzemeler:
5 su bardağı et suyu (Tavuk suyu veya kemik suyu da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış ve didiklenmiş et (Tavuk eti de tercih edebilirsiniz)
1 su bardağı tepeleme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 diş rendelenmiş veya dövülmüş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yalancı Paça Çorbası Nasıl Yapılır?
Et suyunu, suyu ve eti tencereye alın, orta ateşte kaynamaya bırakın.
Derin bir kapta yoğurt, yumurta, un ve sarımsağı pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
Tenceredeki sıcak et suyundan 2 kepçe alın ve yoğurtlu karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
Çorbanın terbiyesini kaynayan et suyuna yavaşça dökün ve bir yandan hızlıca karıştırın.
Çorba 5 dakika kadar kaynadıktan sonra tuz, tereyağı, sirke ve limon suyunu ekleyip ocağın altını kapatın.
Dilerseniz servis ederken üzerine kırmızıbiberli tereyağı kızdırıp dökebilirsiniz.
Yalancı paça çorbanız hazır! Bu lezzetli çorbayı kış aylarında sofralarınıza getirmek için mutlaka deneyin. Afiyet olsun!