Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bazı iller için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunuldu.

Buna göre, sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Giresun ile Trabzon'un batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli, Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Öğleden sonra ise Aksaray, Niğde, Kayseri, Sivas'ın Güneyi, Adana'nın kuzey ve doğusu, Mersin kuzeyi ile Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Samsun ve Ordu için 'turuncu' uyarı 
Öte yandan Samsun'un batısı ile Ordu'nun doğusunda yerel kuvvetli, Samsun'un doğusu ile Ordu'nun batısında ise yerel çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ile gök gürültülü sağanak görülecek.

Yağışların pazar sabaha kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.

Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İbrahim Akın Konya Valisi oldu İbrahim Akın Konya Valisi oldu

Meteoroloji tarafından yapılan bu uyarılar, Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan vatandaşlar için hayati önem taşıyor. Yağışların pazar sabahına kadar aralıklarla etkili olması beklenirken, sel, su baskını, heyelan ve dolu gibi doğal afetlere karşı dikkatli olmak büyük önem taşıyor. Herkesin gerekli tedbirleri alması ve özellikle riskli bölgelerde yaşayanların uyarılara kulak vermesi gerekiyor.