Havuç, ceviz ve tarçının muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kek, kış aylarının vazgeçilmez tatlarından biri olacak. Havuçlu cevizli tarçınlı kek tarifimizle mutfakta harikalar yaratın!

Kış günlerinde içinizi ısıtacak, hem sağlıklı hem de lezzetli bir kek yapmaya ne dersiniz? Havuçlu cevizli ve tarçınlı bu kek, tüm aile bireylerinin beğenisini kazanacak.

Soğuk kış günlerinde evde yapılabilecek en güzel tatlılardan biri olan havuçlu cevizli tarçınlı kek, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli. İşte bu muhteşem kekin tarifi!

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 orta boy havuç ( rendenin ince tarafı ile rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
Yarım tatlı kaşığı tarçın (azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın .
Ardından sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
En son kuru malzemeleri eleyerek ekleyin tekrar çırpın.
Katı yağla yağlanmış kalıba kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 150° fırında 40-45 dakika pişirin ,bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir kontrollü pişirin .
Kürdan testi yaptıktan sonra çıkarın

Bu havuçlu cevizli tarçınlı kek tarifi ile kış aylarında evinize sıcak ve lezzetli bir dokunuş katın. Tarçın ve cevizin aromasıyla zenginleşen bu kek, kış günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu harika tarife başlayın!