Yeniden Refah Partisi Çorum İl Başkanı Nuri Kuşcu, 15 Temmuz’un bir istiklal ve istikbal destanı olduğunu vurgulayarak, "Tankların önüne yatarak tankı durdurmanın tek izahı iman ve vatan sevgisidir" dedi. Kuşcu, aziz şehitleri rahmetle, gazileri ise minnetle andıklarını belirtti.

Kuşcu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Tankların önüne yatarak tankı durdurmanın tek izahı vardır, o da iman ve vatan sevgisidir. O karanlık geceyi, sabahın aydınlığına çıkaranlara selam olsun” ifadesini kullandı.

Nuri Kuşcu’nun açıklaması şu şekilde:

“15 Temmuz 2016'da Fethullahcı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, karşısında adeta bir destan sergileyen asil milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimizin inanç ve kararlılığı ile bertaraf edilmiştir. Ama ne hazindir ki 251 kahraman asker, polis ve vatandaşımız şehitlik mertebesine, 2193 kahramanımızda gazilik mertebesine ulaşmıştır. Aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimizin, ülkemizin dirliğine, birlik ve beraberliğine, bütünlüğüne yönelik hain, kalleş darbe girişimi ve kalkışma hareketi karşısında gösterdiği onurlu duruş sayesinde; hainler yenilgiye uğratılmış, bu kutsal vatanın sahipsiz olmadığı tüm dünyaya gösterilmiş, 15 Temmuz bir İstiklal ve istikbal destanı ve bir milli irade mücadelesi olarak şanlı tarihimizde yerini almıştır.

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın dediği gibi; tarihimizdeki bütün zaferlerin hepsi, silahla değil maddi üstünlükle değil, sadece iman, aşk ve azimle kazanılmıştır.

AK Parti Milletvekili Yusuf Ahlatcı, Çağıl Makina’yı Ziyaret Etti AK Parti Milletvekili Yusuf Ahlatcı, Çağıl Makina’yı Ziyaret Etti

15 Temmuz zaferi de bu sözü en güzel şekilde doğrulamıştır.

Tankların önüne yatarak tankı durdurmanın tek izahı vardır, o da iman ve vatan sevgisidir.

O karanlık geceyi, sabahın aydınlığına çıkaranlara selam olsun.”

Yeniden Refah Partisi Çorum İl Başkanı Nuri Kuşcu’nun 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklama, Türk milletinin iman ve vatan sevgisiyle kazandığı zaferlerin önemini bir kez daha vurguladı. Kuşcu, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anarken, Türk milletinin hain darbe girişimine karşı gösterdiği direnişi övgüyle dile getirdi. 15 Temmuz’un bir istiklal ve istikbal destanı olduğunu belirten Kuşcu, milletimizin birlik ve beraberlik içinde geleceğe güvenle bakabileceğini ifade etti.

Kaynak: Yayla Haber