Akşam Yemeğiniz İçin Mükemmel Seçim: Yoğurtlu Kıyma Kebabı Tarifi Akşam Yemeğiniz İçin Mükemmel Seçim: Yoğurtlu Kıyma Kebabı Tarifi

Çay saatleriniz için yeni bir tarif mi arıyorsunuz? Sadece 5 malzeme ile hazırlayabileceğiniz Çatlak Poğaça ile tanışın. Bu tarif, hem kolay hem de lezzetli oluşuyla hızlıca favoriniz olacak.

Fırından yeni çıkmış, sıcacık ve yumuşacık bir poğaça kim istemez ki? İşte, çay saatlerinizde ya da kahvaltılarınızda tüm ailenizi mutlu edecek Çatlak Poğaça tarifi! Hazırlaması pratik, lezzeti muhteşem!

Ev yapımı poğaça lezzetini arayanlar için harika bir tarifimiz var! Çatlak Poğaça, mayasız ve kolay hazırlanışıyla mutfakta geçireceğiniz zamanı minimuma indirirken, lezzeti maksimuma çıkaracak.

Çatlak Poğaça Tarifi

Malzemeler

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi için;

Beyaz peynir

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Çatlak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Margarini eritiniz. Sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyip elinizle karıştırınız.
Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek koyunuz. Sirkeyi dökünüz ve tekrar yoğurunuz.
Hamurdan bir cevizden biraz büyük parça alarak yuvarlak biçimde açınız.
İçerisine peyniri koyup kapatınız ve elinizle yuvarlayınız.
Tepsiye dizdikten sonra bir bıçak ile üzerini çarpı işareti olacak şekilde kesiniz.
En son olarak yumurta sarısını sürerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.

Çatlak Poğaça tarifi ile çay saatlerinize mükemmel bir tat katın. Yumuşacık dokusu, pratik ve kolay hazırlanışı ile bu poğaça, misafirlerinizden tam not alacak. Her ısırıkta tazeliğini koruyan bu poğaçalar, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek. Hemen deneyin ve bu lezzet şöleninin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi