Bu tarif ile köz patlıcan ve beyaz peyniri bir araya getirin. Baharatlarla lezzetlendirin ve güveçte pişirin. Ortaya çıkan lezzete inanamayacaksınız. Afiyet olsun.

Köz patlıcan ve beyaz peynirin harika birlikteliğini güveçte pişirmeye ne dersiniz? Bu tarif ile pratik ve nefis bir yemek hazırlayın. Ekmek bandırmadan yemeyeceksiniz.

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Közlenmiş patlıcan deyince akan sular duruyor. Şimdi bu köz patlıcan lezzetini bir de beyaz peynir ve baharatlar ile güveçte yaptığınızı düşünün. Köz patlıcanlı peynir güveci tarifi sizlerle…

Baştan Çıkarıcı: Köz Patlıcanlı Peynir Güveci Tarifi…Yapması oldukça pratik, yemesi ise paha biçilemez bu köz patlıcanlı peynir güvecini hemen denemek için hadi mutfağa. Aman diyelim ekmeğiniz hazır olsun. Bandırmadan duramayacaksınız. Afiyet olsun.

Köz Patlıcanlı Peynir Güveci Tarifi İçin Malzemeler

Üst Katman İçin:

1 su bardağı közlenmiş patlıcan
200 gram beyaz peynir
1 tutam tuz, 1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
1 tutam kimyon

Güveç İçin:

10 adet kiraz domates
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil sivri biber

Servis İçin:

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam kuru kekik
 

Köz Patlıcanlı Peynir Güveci Tarifi

İlk olarak közlenen patlıcan, beyaz peynir ve baharatları doğrayıcıya koyup tamamen bütünleşene kadar çalıştırın. Ardından, orta boy bir güvecin tabanına domatesleri, iri doğranmış biberleri yerleştirin. Devamında, sütlerini yaptığınız karışımla kapatın ve hafifçe bastırın. Daha sonra, güveci 180 derecelik sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Son olarak, Yemek.com’ edindiği bilgiye göre, güveci servis ederken kekik ve zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.