Tatlı severler buraya! Karamelli trileçe, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle dillere destan bir tatlı. İşte size evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif.

Misafirlerinizi etkilemek ve onlara unutamayacakları bir tatlı sunmak ister misiniz? İşte, karamelli trileçe yapmanın en pratik yolu!

Karamelli trileçe, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu lezzetli ve pratik tarifiyle, tatlı yapmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı!

Karamelli Trileçe Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Pandispanya için

6 adet beyazı ve sarısı ayrılmış yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 fiske tuz

Süt şerbeti için

1 litre süt
1 çay bardağı şeker
1 paket sıvı krema
2 paket vanilya
Krem şanti için

2 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Karamel sosu için

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 kutu sıvı krema
(İsteğe bağlı 1 paket vanilya)

Karamelli Trileçe Tatlısı Tarifi

Öncelikle bütün malzemeler oda ısısında bekletilmiş olsun.
Pandispanya için.Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın beyazına bir fiske tuz atıp krem şanti kıvamına gelene kadar miskerle çırpın.
Sarısına ise şeker ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Daha sonra sıcak su ekleyip karıştırın son olarak da elenmiş kuru malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
Yumurtanın beyazını yumurtanın sarısına ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın.Hepsini birden eklemeyin.
3 defada ekleyin kolaylık olur pandispanya harcı hazır olunca yağlı kağıt serili büyük dikdörtgen borcama aktarın.
Önceden ısıtılmış 160° fırına verip 25-30 dakika pişirin tabi bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir kontrollü pişirin.
Pandispanya piştikten sonra fırını kapatıp kapağını yarım açın içinde ılısın Diğer yandan süt şerbeti için.
Bütün malzemeleri bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın.
Pandispanyayı ters çevirip yağlı kağıdı çıkarın ve tekrar borcama alın süt şerbeti her tarafına gelecek şekilde kepçe ile dökün.
Üzeri için krem şantiyi hazırlayın süslemesi için 1 kaşık krem şanti den ayırın ve pandispanyanın üzerine sürüp buzdolabına donması için koyun.
Son olarak karameli için şekeri tavaya alıp kısık ateşte eritin dikkat edin yanmasın tahta kaşık ile ara ara karıştırın.
Erdikten sonra tereyağ ekleyip karıştırmaya devam edin.
En son sıvı kremayı ekleyin koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.
Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın
Tamamen soğuduktan sonra krem şantinin üzerine döküp dağıtın. En son süsleyip 1 gün dinlendirin.

Siz de bu basit ve lezzetli karamelli trileçe tarifiyle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, özel günlerinizde veya sıradan bir günü şenlendirmek için ideal. Deneyin ve tatlı sohbetlerinize tatlı bir dokunuş ekleyin