Evinizin konforunda, pastane lezzetinde açmalar yapmaya ne dersiniz? İşte size basit ve pratik açma tarifimiz, kahvaltılarınızı şenlendirecek!

Mayalı hamur işlerini seviyorsanız, bu açma tarifi tam size göre. Hem kolay hem de enfes, bu reçeteyle herkes açma ustası olabilir!

Kahvaltıların yıldızı açmaları evde yapmanın tüm sırlarını bu yazımızda bulacaksınız. Hazırsanız, lezzetli bir yolculuğa çıkmaya başlayalım!

Açma Tarifi

Malzemeler

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

3 su bardağı ılık süt (200 ml ölçüde bardak kullanıldı)
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (bir yumurtanın sarısı açmanın üzerine kullanılacak.)
1.5 tatlı kaşığı kadar tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant kuru maya
8- 8 buçuk su bardağı kadar un (unu eklerken kontrollü olalım)
İsteğe göre arasına zeytin, peynir, tereyağı veya çikolata koyabilirsiniz)

Açma Nasıl Yapılır?

Öncelikle açma yapılışı sırasında kullanacağımız malzemeleri tezgâha çıkaralım.
Karıştırma kabına ılık sütü dökelim ardından şekeri ve mayayı ilave ederek mayanın aktifleşmesi için karıştıralım. Mayanın aktif hale gelmesi için 5 dakika bekleyelim.
Un hariç diğer malzemeleri ekleyerek güzelce karıştıralım.
Karıştırılan malzemelerin üzerine 8, 8 buçuk bardağı kadar unu yavaş ve kontrollü ekleyelim. Burada unu birden eklememek önemli bir nokta. Eğer 8 su bardağı unu birden eklerseniz hamurunuz zor kıvam alır.
Unu eklediğimiz hamuru yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.
Kulak memesi kıvamından az daha yumuşak hale gelene kadar hamuru yoğuralım.
Hamurumuz istediğimiz kıvama geldiğinde hamurun üzerini streç film ile kapatalım. Daha sonra sofra bezi gibi bir bez ile bir kat daha örtelim.
Hamurumuzun mayalanması yaklaşık 30-40 dakikayı alır. Eğer hamurunuz bu dakika içerisinde iyice kabarmadı ise biraz daha bekleme süresini uzatabilirsiniz.
Kabaran hamurunuzun üzerini açalım. Parçalar kopartarak elimizle çay tabağı genişliğinde açalım. Hamurumuzu rulo şeklinde olacak şekilde sağlı sollu kıvıralım. Açma şeklini her hamura tek tek verelim.
Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilen tepsiye hamurlarımızı aralıklı olacak şekilde dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Dilerseniz açmalarınızın üzerine susam ve çörekotu dökebilirsiniz.
Açmalarımızı tepsi mayası yapalım. 15-20 dakika tepside bekletelim ve mayalanmasını sağlayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Dilerseniz açma hamuruna şekil verme aşamasında içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Böylece zeytinli, çikolatalı, peynirli ve kaşarlı açma yapabilirsiniz.
Puf puf kabaran yumuşacık açmalarınız hazır.

Ev yapımı açmanın sırlarıyla, kahvaltılarınız artık daha bir özel olacak. Bu kolay ve lezzetli tariflerle açma yapmak artık çocuk oyuncağı. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!