Aniden gelen misafirler için hızlı bir tatlı arayışındaysanız, şambali ideal bir seçenek. İşte adım adım kolay şambali yapımı ve püf noktaları.

Şambali, irmik ve şerbetin mükemmel uyumuyla hazırlanan, herkesin bayıldığı bir tatlı. Evde bu lezzeti yaratmak için ihtiyacınız olan her şey burada!

Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler? Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler?

Tam kıvamında şambali tatlısı tarifi

Malzemeler

2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı
Şerbeti için:
4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon

Tam kıvamında şambali tatlısı nasıl yapılır?

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın limonunu sıkın. İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin. Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.

Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün. 

Şambali, İzmir'in vazgeçilmez tatlılarından biri olarak bilinir ve şimdi bu lezzeti evinizde de yaratabilirsiniz. Bu basit ve leziz tarif sayesinde, hem hızlı hem de ağızda dağılan bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın ve afiyet olsun!