Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu muhteşem lezzet, sofralarınızın yıldızı olacak! Fırında kaşarlı mantarın sırlarını ve püf noktalarını sizinle paylaşıyoruz.

Sofralarınıza yeni bir soluk getirecek olan bu tarif, hem sağlıklı hem de doyurucu! Fırında kaşarlı mantarın adım adım yol haritasını burada bulacaksınız.

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi

Malzemeler

400 gram taze kültür mantarı
Tereyağı
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

Mantarları temizleyerek kabuklarını soyun. Bir fırın kabına yan yana dizin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Ardından 1’er çay kaşığı kadar tereyağı alarak mantarların içine yerleştirin.
Mantarları 185 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından aldığınız mantarların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Peynirler kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha fırında tutun. Sıcağıyla servis edin. Afiyet olsun.

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifinin Püf Noktaları

Mantarı yıkamak yerine kabuğunu soymak daha iyidir. Çünkü mantarı çok fazla suyla temas ettirmek kararmasına sebep olabilir. Eğer yıkamak isterseniz hızlıca sudan geçirmeniz yeterlidir.

Mantarı pişirmeden önce saplarını çıkarmak hem içine tereyağı ve peynir koymayı kolaylaştırır hem de sapları ziyan etmemiş olursunuz. Sapları ayrı bir tavada soteleyerek veya başka bir yemekte kullanabilirsiniz.

Fırında kaşarlı mantarı dilerseniz güveçte de yapabilirsiniz. Güveçte pişirmek için mantarlara tereyağı koymadan önce üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin. Güveçte pişen mantarlara da rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek fırına verin.

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifinin Pişirme Önerileri

Fırında kaşarlı mantarı daha lezzetli hale getirmek için üzerine baharatlar ekleyebilirsiniz. Kekik, pul biber, sarımsak tozu gibi baharatlar mantara çok yakışacaktır.

Fırında kaşarlı mantarı ana yemek olarak da tüketebilirsiniz. Yanına pilav, salata veya yoğurt gibi ek besinler alabilirsiniz. Ayrıca ekmek banarak da yiyebilirsiniz.

Fırında kaşarlı mantarı ısıtıp tekrar yemek isterseniz, mikrodalga fırında veya ocakta bir tavada ısıtabilirsiniz. Ancak peynirin erimesi ve kızarması için tekrar fırına vermeniz gerekebilir