Evde hızlı ve sağlıklı atıştırmalıklar yapmanın yeni yolu: Airfryer ile sodalı poğaça. Hem hafif hem de lezzetli bu tarif, tüm ailenizin favorisi olacak.

Airfryer’ınızı kullanarak yapabileceğiniz en lezzetli tariflerden biri: Sodalı poğaça. Bu basit ve etkili tarifle, mükemmel sonuçlar alacaksınız.

Airfryer kullanarak kısa sürede lezzetli poğaçalar yapmaya hazır mısınız? Sodalı poğaça tarifimiz, size adım adım rehberlik edecek.

Airfryer Sodalı Poğaça Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı ılık süt (100 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
Yarım su bardağı maden suyu (100 ml)
1 adet yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket instant maya
3 su bardağı un

Üzeri için;

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Airfryer Sodalı Poğaça Tarifi

Poğaçanın hamuru için yoğurma kabına unu alalım.
Üzerine instant maya, tuz ve şeker ekleyerek elimizle karıştıralım ve ortasına çukur açalım.
Açtığımız çukura sıvı yağ, yumurta akı, ılık süt ve maden suyunu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini streçleyip temiz bir örtü ile örtelim ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Sürenin sonunda mayası gelen hamurun havasını alarak tezgaha alıp tekrar toparlayalım.
Ardından 9 parçaya bölelim. Elimizle toparlayarak beze haline getirelim.
Şekillendirdiğimiz hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz airfryer haznesine yerleştirelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serperek 180 °C’de 15 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişmiş ve puf puf kabarmış sodalı poğaçalarımız servise hazır. 

Bu Airfryer ile sodalı poğaça tarifi, hem lezzetli hem de pratik bir seçenek sunuyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar, hem sağlıklı hem de ağızda dağılan bir lezzet vaat ediyor. Airfryer’ınızı kullanarak mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun! Şimdiden afiyet olsun!

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri