Türk mutfağının en leziz tariflerinden biri olan dereotlu poğaça nasıl yapılır? Peynir ve dereotunun eşsiz birlikteliği ile hazırlayabileceğiniz, kahvaltıların vazgeçilmezi dereotlu poğaça tarifi
DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ:
MALZEMELER
2 adet yumurta
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağ
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 tutam dereotu
1 kase beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
İlk olarak fırını 160 derecede ısıtın.
Bir kaba eritilmiş tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın biri ve ikincinin beyazı, tuzu koyun ve yoğurun. Daha sonra dereotunu ilave ederek karıştırın.
Unu üzerine ekleyerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru küçük küçük parçalara ayırıp ve açarak içine ezmiş olduğunuz peynir harcını koyup hamuru kapatın.
Hamurların üzerine yumurta sarısını sürün ve fırına verin. Kızarmaya başladıktan sonra fırından çıkartın.
İsterseniz sıcak isterseniz de soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Püf Noktaları
Dereotlu poğaça hazırlarken hamurunun tam kıvamında olması ve iç harcıyla en leziz şekilde bütünleşmesi, poğaçanın tadını etkiler. Dereotlu poğaça yaparken dikkat edilmesi gereken bazı adımlar bulunur.
Dereotlu poğaça yapımında kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olması harcın daha iyi karışıp kabarmasını sağlar.
Dereotlu poğaça sade halde yapılabileceği gibi içine beyaz peynir veya lor peyniri eklenerek de yapılabilir. Peynir ve dereotunun birlikteliği poğaçanızın eşsiz bir tada sahip olmasını sağlar.