Yumuşacık bir lezzet: Yoğurt Tatlısı! Hafif ve leziz bu tatlı, şerbeti ile birlikte adeta bulut gibi... Hemen deneyin, pişman olmayacaksınız.

Şerbetli yoğurt tatlısı ile tatlı krizlerinize son! Hem hafif, hem şerbetli, hem de lezzetli bu tarifi şimdi deneyin ve farkı hissedin. İşte tarifi...

MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait? MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

Yoğurt Tatlısı Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
️1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
️1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
️3 yemek kaşığı şeker
️1/2 (yarım) su bardağı irmik
️1 adet limon kabuğu rendesi
️1 paket vanilya şekeri
️1 paket kabartma tozu
️1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un

Şerbeti için:

️ 3 su bardağı şeker
️ 3 su bardağı su
️ 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbet için bütün malzemeleri tencereye alın ve 15 dakika kaynatın, soğumaya bırakın.
Keki için yumurta ve şekeri çırpın, ardından sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Karışımı yağlanmış borcama dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Sıcak keki soğuk şerbetle buluşturun. Şerbetini çekince afiyetle tüketin