Dışarıda yağmur yağarken sıcacık bir un çorbasıyla içinizi ısıtmaya ne dersiniz? Az malzemeyle büyülü bir lezzet şölenine davetlisiniz.
Bir çorba tarifi düşünün; malzemeleri ekonomik, yapımı pratik ve lezzeti dillere destan. Evet, bu tarif un çorbasının ta kendisi.
Un çorbası koyu kıvamı ve doyurucu içeriğiyle büyük küçük herkes tarafından severek tüketilen, yapımı pratik bir lezzettir. Peki un çorbası tarifi nedir? Un çorbası nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve püf noktaları
Çok az bir malzemeyle hem çok pratik hem de gayet lezzetli bir çorba, muhakkak denemenizi öneriyorum. Un çorbası koyu kıvamı ve doyurucu oluşu ile sevdikleriniz de hoşuna gidecektir.
Un Çorbası İçin Gereken Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
2 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
2 tatlı kaşığı tuz
11 su bardağı su
Un Çorbası Yapılışı:
Tencereye yağı alıp, fazla kızdırmadan eritelim.
Ardından unu ilave edip, 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra salçaları ve baharatları ekleyip, 1-2 dakika kadar daha kavurmaya devam edelim.
En son tencereyi ocaktan alıp, suyu ve tuzu ilave edip içinde topak kalmamasına dikkat edelim.
Sürekli bir tel çırpıcıyla çırpalım ve ocağa alalım.
Tuzunu ilave edip, kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutup, ocağı kapatalım.
Mis gibi kokan çorbamız servise hazırdır.
Afiyet olsun…
Püf Noktası:
Birçok çorbaya kattığı lezzet bilindiği üzere yağ tercihinizi, tereyağından yana kullanmanızı tavsiye ederim.
Unu kavrulma aşamasındayken az kavurursanız un kokar, fazla kavurursanız ise yanık kokusu alırsınız.
Orta kıvamda, hafif kavrulma kokusu alır almaz, üzerine suyunu çekmeniz gerekir.