Kabak çanağında muhallebi, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Eşsiz lezzeti ve kolay yapımı ile bu tatlı, herkesin beğenisini kazanıyor. İşte, bu harika tatlıyı yapmanın yolları.

Yaratıcılığınızı konuşturacak ve tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek kabak çanağında muhallebi tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? İşte, bu leziz tatlıyı yapmanın püf noktaları.

Kabak çanağında muhallebi, tatlı severlerin dikkatini çeken ve bir kere tattıktan sonra vazgeçemediği bir lezzet. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı için gerekli malzemeler ve yapılışı haberimizde.

Muhallebili Kabak Tatlısı Çanakları Tarifi

Malzemeler

1 kilo kabak
2. 5 su bardağı şeker
2 paket petibör sade

Muhallebisi için

Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler? Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler?

1 yemek kaşığı nişasta ve un
2 su bardağı süt
1 vanilya
Yarım su bardağı şeker
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket krem şanti sade

Bulamak için;

Hindistan cevizi ve süsleme için ceviz kırıntıları

Muhallebili Kabak Tatlısı Çanakları Nasıl Yapılır?

Kabak püresi için; kabağı küçük küçük doğrayıp tencereye alalım.
Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte ağzı kapalı olarak kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Suyunu kabaklar salacak ve yumuşamaya başlayacak.
Kabaklar yumuşadıktan sonra kapağı açalım ve suyunu çekmesi için biraz daha pişirelim.
Sonra pişirdiğimiz kapakları ezerek püre haline getirelim.
Daha sonra içine bisküvileri küçük küçük kırıp ilave edelim ve iyice yoğuralım.
Hazırladığımız kabaklı bisküvili harcı buzdolabına kaldırıp muhallebimiz hazırlanıncaya kadar dinlendirelim.
Muhallebisi için; tencereye nişastayı, unu, yumurtayı, şeker ve azar azar sütü ilave ederek karıştıralım.
Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
İçine tereyağını ve vanilini ilave edip tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
Ilıyan muhallebinin içine toz olarak krem şantiyi ilave edip mikser ile 10 dakika çırpalım.
Kabaklı karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
Hazırladığımız topları hindistan cevizine bulayıp bir tabağa alalım.
Orta kısımlarına parmağımızla bastırarak çukurlaştıralım.
Çukur kısımların içine hazırladığımız muhallebiden dökelim.
Üzerlerine ceviz kırığı serpelim. Servise hazır.

Kabak çanağında muhallebi, yaratıcılığı ve lezzeti bir araya getiren eşsiz bir tatlıdır. Hem görsel olarak çekici hem de damak zevkine hitap eden bu tatlı, sonbahar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Sadece birkaç basit adımla hazırlayabileceğiniz bu lezzeti deneyerek, tatlı anlarınıza farklı bir tat katın. Herkesin bu tatlıya bayılacağına eminiz. Afiyet olsun!