Mis gibi ev yapımı şekerpareyle mutfağınızı tatlandırmaya ne dersiniz? İşte adım adım kolay şekerpare tarifi!

Evde lezzetli bir tatlı yapmanın en güzel yolu: Şekerpare! Bu tarif ile herkesin beğenisini kazanacak, ağızda eriyen şekerpareler yapabilirsiniz.

Anne eli değmiş gibi şekerpare yapmak artık çok kolay. İşte size ev yapımı, kolay ve leziz bir şekerpare tarifi.

ŞEKERPARE TARİFİ

MALZEMELER

HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

4 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi

3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
3 damla limonun suyu

TARİF

Öncelikli olarak hamuru için verilen malzemelerle kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Bu hamurun kulak memesi dediğimiz kıvamda olması gerekli.
Hamurdan bezeler koparıp şeklini veriyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Şerbeti de verilen ölçüler de hazırlayıp hafif soğumuş şekerparelerin üzerine döküyoruz. Şerbetin sıcak olmaması şekerparenin hamurlaşmaması için önemli. Şerbete aman dikkat diyelim.

Evde şekerpare yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu tarifle, lezzetli ve pratik bir şekilde herkesin bayılacağı şekerpareler yapabilirsiniz. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu eşsiz tatlı deneyiminin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!