Tiramisu denince akla gelen klasik lezzetlere bir yenilik katmak isteyenler için limonlu tiramisu ideal bir seçim. Bu tarifle, İtalyan tatlısının bu eşsiz versiyonunu kolayca hazırlayabilirsiniz.

Mascarpone peyniri ve kahvenin muhteşem uyumu, şimdi limonun tazeliğiyle buluşuyor. Limonlu tiramisu tarifi, hem yaz hem kış aylarında tüketebileceğiniz, ferah bir tatlı alternatifi sunuyor.

Limonlu tiramisu, geleneksel İtalyan tatlısına taze bir yorum katıyor. Limonun ferahlatıcı aroması, bu tatlıyı her yudumda daha da unutulmaz kılıyor.

LİMONLU TİRAMİSU TARİFİ

Malzemeler

20 adet kedi dili
1 su bardağı ılık kahve
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
200 gram mascarpone peyniri
1 adet limonun kabuğu rendesi
1/2 limonun suyu

Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem

LİMONLU TİRAMİSU NASIL YAPILIR?

Öncelikle kedi dillerini ılık kahvede ıslatın.
Bir kasede toz şekeri, yumurta sarılarını ve sütü iyice çırpın.
Başka bir kasede mascarpone peyniri ve limon kabuğu rendesini karıştırın.
Yumurtalı karışımı peynirli karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
ıslattığınız kedi dillerini bir borcama dizin.
Üzerine hazırladığınız kremayı dökün.
Kalan kedi dillerini üzerine dizin.
Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında en az 4 saat bekletin.
Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpin.

Limonlu tiramisu tarifi ile tatlı severlere yepyeni bir deneyim sunuyoruz. Hem görsel hem de lezzet olarak zengin bu tatlı, her lokmada İtalyan mutfağının eşsiz lezzetlerini sofranıza taşıyacak. Misafirlerinizi şımartmak ve farklı tatlar denemek isteyenler için mükemmel bir seçenek. Limonun verdiği ferahlık ve tiramisunun klasik lezzeti ile bu tarif, herkesin favorisi olmaya aday.