Türkiye’nin coğrafi işaret tescili alan 24. ürünü Bursa Şeftalisi oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bursa Şeftalisi’nin Avrupa Birliği’nden tescil aldığını duyurdu. Hisarcıklıoğlu, "Dünyada çok az coğrafyaya nasip olan bir ürün çeşitliliğine sahibiz. Emeği geçen herkesi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan 24. ürün Bursa Şeftalisi oldu.Coğrafi işaret tesciline ilişkin müjdeli haberi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından paylaştı.

"Bursa’ya ve ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkesi kutluyorum" diyerek paylaşımda bulunan Başkan Hisarcıklıoğlu, "Bursa Şeftalisi Avrupa Birliği'nden tescil eden 24'üncü ürünümüz oldu" dedi.

Başkan Hisarcıklıoğlu, "Dünyada çok az coğrafyaya nasip olan bir ürün çeşitliliğine sahibiz. TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak yerel ve coğrafi işaretli ürünler için yoğun çaba sarf ediyoruz. Avrupa Birliği süreci devam eden 53 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Düzce Akçakoca'da hortum çıktı Düzce Akçakoca'da hortum çıktı

https://twitter.com/RHisarciklioglu/status/1812746463727751263

Bursa Şeftalisi'nin Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alması, Türkiye’nin yerel ve coğrafi işaretli ürünlerinin uluslararası alanda tanınması ve korunması açısından büyük bir başarı olarak görülüyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da belirttiği gibi, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkiye, Avrupa Birliği süreci devam eden 53 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adı ile çalışmalarını sürdürüyor ve yerel ürünlerimizin dünya çapında tanınması için çaba sarf ediyor.

Kaynak: igf