Bursa’da Okul Müdüründen Skandal Olay: Kadın Müdür Yardımcısının Odasının Kapısını Çekiçle Kırdı!

Bursa’daki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda yaşanan skandal olayda, okul müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, kadın müdür yardımcısının odasını zorla boşaltmak isteyerek kapıyı tekmeledi ve çekiçle kırdı. Olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürünü açığa aldı ve soruşturma başlattı.

Odasını Boşaltmak İstemeyince Kapıyı Tekmeledi

İddiaya göre, okul müdürü yaklaşık bir yıldır sorun yaşadığı kadın müdür yardımcısını penceresiz, revir olarak kullanılan bir odaya geçirmek istedi. Ancak kadın müdür yardımcısı bu duruma karşı çıkınca, müdür önce kapıyı anahtar ve pense gibi aletlerle açmaya çalıştı. Başaramayınca da çekiçle kapıyı kırdı ve odadaki eşyaları dışarı attı. O anlar, müdür yardımcısı tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müdürü Açığa Aldı

Olayın basına yansımasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı müdürü açığa alarak inceleme ve soruşturma başlattı. Müdür, daha önce de "Şort giyen öğrenciye karışırım, başını örtmeyen öğrenciye de karışırım" sözleriyle tepki çekmişti.

Sendikalardan Büyük Tepki

Olayın ardından Eğitim Sen Bursa Şubesi ve diğer eğitim sendikaları, okul önünde bir basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve birçok sendika temsilcisi de açıklamaya destek verdi. Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, okul müdürünün uzun süredir kadın müdür yardımcısına mobbing uyguladığını belirterek, yapılan saldırıyı kınadı.

Müdür Yardımcısına Mobbing ve Fiziksel Saldırı İddiaları

Erdem, okul müdürü Ergin Kaya Kırbıyık’ın, müdür yardımcısına göreve başladığı ilk günden itibaren mobbing uyguladığını, uygunsuz bir odaya taşınmasını istediğini ve defalarca baskı yaptığını söyledi. Müdür yardımcısının tüm uyarılara rağmen odayı boşaltmaması üzerine müdür, kapıyı zorla açmaya çalışarak fiziksel şiddet uygulamış.

23 ilde DEAŞ'a 88 gözaltı! 23 ilde DEAŞ'a 88 gözaltı!

Adli ve İdari Soruşturma Başlatıldı

Müdür yardımcısı, okul müdürü hakkında adli ve idari şikayette bulunmuş, ancak olayla ilgili henüz bir gelişme yaşanmamıştı. Eğitim Sen, durumu yakından takip ettiklerini ve müdür hakkında gerekli yasal sürecin başlatılacağını açıkladı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, kamuoyunda büyük tepki toplayan bu skandal olay, eğitimin önemini vurgulayan çevreler tarafından kınandı.