Çankırı'nın göletlerinde balıklandırma çalışmaları hızla devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen proje çerçevesinde 773 bin yavru sazan balığı 37 gölete bırakıldı. Projeyle birlikte balık popülasyonunun artırılması ve yasak avlanmanın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Çankırı Göletlerinde Balık Popülasyonu Artıyor: 773 Bin Yavru Sazan Salındı

Tarihte bugün ne oldu? 24 Ekim tarihinde Dünya ve Türkiye'de yaşanan büyük olaylar Tarihte bugün ne oldu? 24 Ekim tarihinde Dünya ve Türkiye'de yaşanan büyük olaylar

Çankırı’daki göletlerdeki balık popülasyonu artırılmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından önemli bir çalışma gerçekleştirildi. Son olarak 37 gölete 773 bin yavru sazan balığı salındı. Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, balıklandırma çalışmaları ve yasak avlanmaya karşı alınan tedbirlerle ilgili bilgiler paylaştı.

Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koordine edilen ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında Çankırı’daki göletlere yapılan balıklandırma çalışmaları devam ediyor. Bu projeyle, göletlerdeki balık popülasyonu her geçen gün artıyor.

773 Bin Yavru Sazan Balığı Salındı

Amasya Yedikır Su Ürünleri Araştırma Üretim İstasyonu tarafından üretilen yavru sazan balıkları, Ağustos ayının ilk günlerinde göletlerle buluşturuldu. 5 ila 8 gram ağırlığındaki 773 bin yavru sazan balığı, 37 gölette deneme amacıyla salındı.

Dr. Hüseyin Düzgün’ün Açıklamaları

Dr. Hüseyin Düzgün, balıklandırma çalışmalarının amacını şu şekilde açıkladı:

“Bakanlığımız, hem yöremiz çiftçilerini hem de doğal hayatı korumaya yönelik projeler yapmakta. Bu kapsamda, su kaynaklarında zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi için ‘Su Kaynaklarının Balıklandırma Projesi’ni ilimizde uyguladık. 37 gölette 5-8 gram arası 773 bin adet yavru sazan balığı salındı. Amacımız, iç su kaynaklarının rasyonel kullanımını sağlamak, sulak alanlardaki doğal bitki florasını korumak ve ekosistemi canlı tutmak. Ayrıca sportif balıkçılığın popülasyonunu artırmayı hedefliyoruz.”

Yasak Avlanma ile Mücadele

Yasak avlanmayı önlemek için yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgi veren Dr. Düzgün, şunları belirtti:

“Yöre yetiştiricilerimiz ve amatör balıkçılarımızdan ricamız, çevre kirliliğine neden olmamaları ve uygunsuz av araçları kullanmamalarıdır. Sürekli olarak jandarma ile kontrol içerisindeyiz ve yasak ürünler ile yasak zamanlarda avlananlara karşı tedbirler alıyoruz. Yakalanan kişilere cezai işlem uygulanıyor. Hem amatör balıkçılarımızın hem de yöre halkımızın avlanma limitlerine uyması bu projenin gelecekteki faydasını artıracaktır. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızın bu hususlara dikkat etmesini istiyoruz.”