Misafirlerinize sunabileceğiniz, pratik ve lezzetli bir un kurabiyesi tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Tereyağı ile hazırlanan bu kurabiye, ağızda dağılan kıvamı ile herkesin beğenisini kazanacak.

Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı ya da margarin

  • 1 su bardağı (1 parmak eksik) pudra şekeri

  • 1 paket vanilin

  • 2- 2,5su bardağı un (kontrollü şekilde eklenecek)

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağını eritin ve köpüklerini ince bir tabaka halinde alın. Bir kâseye aktarıp buzdolabında soğutun. Tamamen katılaştığında bir delik açarak biriken suyunu akıtın. Bu şekilde kurabiyeniz daha lezzetli ve daha uzun ömürlü olacaktır.

  2. Yağı bir kâseye alıp pudra şekeri ve vanilinle birlikte iyice karıştırın. Krema gibi olduğunda unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurun.

    Kırmızı etin yanına muhteşem bir eşlikçi: Sütlü Patates Püresi tarifi Kırmızı etin yanına muhteşem bir eşlikçi: Sütlü Patates Püresi tarifi
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Çok sert ve çok yumuşak olmasın.

  4. Hamurdan parçalar koparıp uzun şeritler elde edin. Üzerlerine hafif bastırıp çatalla çizikler atın. Verev şeklinde kesin.

  5. Her birini dikkatli bir şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede 20-22 dk pişirin. Üzerleri beyaz kalacak. Tamamen soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Un kurabiyesi, kolay yapımı ve lezzeti ile çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Bu tarif ile ağızda dağılan, enfes bir un kurabiyesi hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Püf noktalarına dikkat ederek hazırlayacağınız bu kurabiye, herkesin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com