Üzümlü pastane kurabiyesi tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Kolay ve lezzetli bu tarif ile kurabiyelerinizi bir üst seviyeye taşıyın.

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi üzümlü kurabiyenin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Limon rendesi ve üzümle farklı bir lezzet yakalayacağınız bu tarif, kurabiye yapımındaki ustalığınızı da ortaya koyacak. İşte üzümlü pastane kurabiyesi tarifimiz...

Kurabiye evlerde çocukların veya gelen konukların çayın yanında zevkle tükettikleri pastaların başında gelir. Turunçgiller ile aramolandırdığınız kurabiyenize bir değişiklik yapın üzüm ilave edin yep yeni bir kurabiye lezzetiyle dostlarınıza, kurabiye yapımındaki ustalığınızı gösterin. Çay saatlerinin vazgeçilmezi üzümlü kurabiye nasıl yapılır? Üzüm tadında kurabiye yapmanın püf noktası nelerdir? Kurabiyenize farklı bir lezzet mi katmak istiyoırsunuz? Bu üzümlü kurabiye tarif tam aradığınız gibi...

Üzümlü Pastane Kurabiyesi Malzemeleri

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

180gram tereyağı
1 yumurta
1 yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
Kabartma tozu
Vanilya
300 gr un
1 çay bardağı üzüm

Üzeri İçin:

1 yumurta beyazı
10 ml ayçiçek yağı


Üzümlü Pastane Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Hamur karıştırma kabında tereyağı, bütün 1 yumurta, 1 yumurtanın beyazı ve toz şekeri bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın.
Karışıma azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin ve bu hamura üzümleri ilave ederek karıştırın.
Hamurdan parçalar alıp yuvarlatın ve üzerine elinizle hafifçe bastırıp şekil verin.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pişirmek üzere pişirme kağıdı serili tepsiye birbirlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Üzerleri için sıvı yağ ile yumurta sarısını karıştırın ve kurabiyelere sürüp çatalla üzerlerini çizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!