Poğaça tariflerinde farklı bir lezzet arıyorsanız, krem şantili poğaça tarifi tam size göre! Yumuşacık dokusuyla ağızda dağılan bu poğaçalar, krem şantinin verdiği hafif tatlılıkla damaklarda iz bırakıyor. Üstelik yapımı da oldukça kolay! Hemen malzemelerinizi hazırlayın ve bu nefis tarifi deneyin.

Krem Şantili Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 su bardağı ılık süt

  • 1 paket maya

  • 1 poşet krem şanti

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 5 su bardağı un

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)

Krem Şantili Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Sıvı malzemelerle mayayı aktive edin.

2.     Ardından krem şanti ve unu ekleyip yoğurun.

3.     Ele yapışmayan hamur olana kadar yoğurun. 40 dakika mayalandırın.

4.     Ardından elinizle bezeler koparıp yuvarlayın.

5.     Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.

6.     180 derecede 30 dakika pişirin.

7.     Krem şantili poğaça tarifiniz hazır. 

Taze fasulye pişirirken daha iyi pişmesini sağlayan tüyo! Bu yöntem Fasulyenin erimesi önlüyor Taze fasulye pişirirken daha iyi pişmesini sağlayan tüyo! Bu yöntem Fasulyenin erimesi önlüyor

Krem şantili poğaça tarifi ile poğaçalarınızı yumuşacık ve nefis bir hale getirmek çok kolay. Bu tarif, özellikle çay saatlerinde ve kahvaltılarda misafirlerinizi şaşırtmak için ideal. Krem şantinin verdiği lezzet ve yumuşaklıkla hazırladığınız poğaçalar, sofralarınızın yıldızı olacak. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com