Herkesin çay saatlerinin vazgeçilmezi olan elmalı kurabiyenin sırlarını sizlerle paylaşma vakti geldi. Yumuşacık, mis kokulu ve damakta bıraktığı eşsiz lezzetiyle siz de kendinizi ve sevdiklerinizi şımartın.
Sofralarınıza tarihi bir dokunuş yapmaya hazır mısınız? Türk mutfağının en bilinen tatlılarından biri olan elmalı kurabiyenin leziz tarifini sizlere sunuyoruz.
Türk mutfağının bu benzersiz ve tatlı lezzetini bilmeyen var mı? Eğer tanımıyorsanız, hayatınızdaki bu eksikliği tamamlamanızın zamanı gelmiş demektir. Elmalı kurabiye, herkesin severek yediği bir lezzet. Bu tarifimizde, bu eşsiz kurabiyenin sırlarını, en özel tariflerle adım adım sizlerle paylaşıyoruz.
Türk mutfağının bu eşsiz lezzeti Elmalı kurabiye, hem tarihi derinlikleriyle hem de damak zevkimize hitap eden tatlarıyla bizleri büyülemeye devam ediyor. Bir sonraki özel gününüzde ya da canınız tatlı bir şeyler istediğinde, bu tarifi deneyerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!
Peki, Nasıl Yapılır?
Merak edenler için, işte Elmalı kurabiye tarifi:
Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Gereken Malzemeler:
İç Harcı İçin ;
1 adet elma
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Yarım fincan şeker
Hamuru İçin ;
1 tatlı kaşığı yoğurt
50 gram margarin
Yarım fincan pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Süslemek İçin ;
Pudra şekeri
Kolay Elmalı Kurabiye Yapılışı:
Kurabiyemize önce iç harcı hazırlayarak başlıyoruz.
Elmaları bir tencereye rendeleyin.
Üzerine tarçın ve şeker ekleyerek, suyunu çekene kadar kavurun.
Suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca cevizleri de ekleyip, bir güzel karıştırın.
Ardından hamuru yapmaya başlayın.
Oda ısısında olan margarini yoğurma kabına alıp, üzerine un hariç bütün malzemeleri ekleyin.
Macun kıvamına gelene kadar yoğurun.
Daha sonra unu da ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
İstediğimiz şekillerde hamuru açıp şekil vererek, iç harçları doldurun.
Önceden ısıtılmış, 170 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin.
Pudra şekeri üzerine serpip, servise hazır hale getirin.