Evde hazırlayabileceğiniz ağızda dağılan sütlü kurabiye tarifi ve yapım sırasında dikkat etmeniz gereken püf noktalarıyla karşınızdayız. Her lokmada farkı hissedeceksiniz...

Malzemeler 

Yarım su bardağı süt 
Yarım su bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı pudra şekeri 
1 tane yumurta sarısı (beyazı üzerine sürülecek) 
1 paket vanilya 
3 su bardağı un 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 

Üzeri için: 

Yumurta akı 
Fındık kırığı 

NASIL YAPILIR?

Geniş bir kaba yumurta sarısı, pudra şekeri, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilyayı alın. 

Blender ile malzemeleri güzelce çırpın. 

Ardından 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave edip hamuru yoğurun.

Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alarak avucunuzun içinde şekillendirin.

Daha sonra üzerlerine önce yumurta akı sürün, ardından fındık kırığına bulayın.

Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 

170 derecelik fırında alt üst fansız ayarda 20 dakika kadar pişirin. 

PÜF NOKTALARI

Kurabiye yapmak için kullanacağınız tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Yapımına başlamadan yarım saat kadar önce bütün malzemelerini dolaptan çıkarıp tezgahın üzerine alın.

Ağızda dağılan kurabiyelerin sırrı ise kullandığınız yağda. Eğer yumuşak ve kıyır kıyır kurabiyelerden yapmak istiyorsanız mutlaka hamurda tereyağı kullanmalısınız.

Kurabiye hamurunu bastırarak değil katlaya katlaya yoğurmalısınız. Mümkünse hamuru yaptıktan sonra üzerini streç film ile kapatıp yarım saat dinlendirmelisiniz.
 
Hamura ekleyeceğiniz birkaç damla sirke kurabiyelerin ağızda dağılmasını garantileyebilir, denemekte fayda var.