Yemek

Çayın yanına en iyi gidecek lezzet: Pastane usulü Islak Kek tarifi

Evde Pastane Usulü Islak Kek yapmaya ne dersiniz? Pratik ve lezzetli bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Evde lezzetli bir Pastane Usulü Islak Kek yapımı için bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Kolay, pratik ve nefis bir kek tarifi sizleri bekliyor...

Abone Ol

Çay saatlerinizi tatlandıracak Pastane Usulü Islak Kek tarifi burada! Bu muhteşem lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz

Pastane Usulü Islak Kek Yapımı Tarifi

Malzemeler

Keki için;

5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Sosu için:

1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (100 ml)
2 yemek kaşığı kakao
Üzerine;

Hindistan cevizi veya fıstık

Pastane Usulü Islak Kek Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Pastane usulü ıslak kek için öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kaba alarak mikser yardımı ile beyazlaşıp köpük köpük olana kadar5 dakika boyunca çırpalım.
Ardından sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Homojen bir kıvam aldıktan sonra borcamı sıvı yağ ile yağlayalım.
Kek hamurunu borcama dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
Sosu için tüm malzemeleri tencereye koyalım ve güzelce çırpalım.
Sosumuzu kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynayınca altını kapatarak bir kenara alalım.
Pişen ve 5 dakika ilk sıcaklığının çıkması için beklediğimiz keki dilimleyelim.
Sosumuzu kekin üzerine gezdirelim. Sosu çekmesi için bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen ve sosunu güzelce çeken kekimizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }