1967 yılında Van’da doğan Cemil Tugay, İzmir İnönü Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Plastik cerrahi uzmanı olarak başarılı bir kariyer yaptıktan sonra, siyasete atılarak CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tugay, İzmir’in yönetiminde önemli rol oynamaktadır.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Kimdir?
Cemil Tugay, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine atanmış bir isim olarak dikkat çekiyor. 1967 yılında babasının mecburi hizmeti sırasında Van'da dünyaya gelen Tugay, öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğudur. Eğitim hayatına İzmir İnönü Lisesi’nde başlayan Tugay, 1983 yılında lise eğitimini tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne adım attı.

Eğitim ve Tıp Kariyeri
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1989 yılında mezun olduktan sonra Çorum ve Tire’de 4 yıl pratisyen hekimlik yaptı. 1993-2000 yılları arasında Plastik Cerrahi ihtisası yaparak uzmanlık alanında derinleşti ve 2000 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor olarak görev aldı. Ayrıca, 1997 yılında ABD'nin Cleveland Clinic’te 1 yıl araştırmacı doktor olarak çalıştı.

Uzmanlık alanında edindiği deneyimlerle 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde, 2005-2009 yılları arasında ise İzmir Çiğli Kent Hastanesi’nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak görev yaptı. 2009 yılında serbest hekimlik yapmaya başladı ve Alsancak'taki muayenehanesini belediye başkanı seçilmesinin ardından kapattı.

İzmir'de Kadifekale turisti kaçırıyor! Pagos Üretici Pazarı can çekişiyor İzmir'de Kadifekale turisti kaçırıyor! Pagos Üretici Pazarı can çekişiyor

Siyasi ve Sivil Toplum Geçmişi
Cemil Tugay, 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı ve parti içinde çeşitli görevlerde bulundu. 2011 yılında CHP İzmir il BYKP sağlık komisyon üyesi olarak görev aldı ve 2012-2016 yılları arasında İzmir Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyon Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu.

2013-2014 yıllarında CHP İzmir İl Ar-ge Kurulu başkanlığı yaptı ve 2014 yılında Karşıyaka Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi. 2015 yılında CHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu’nda Bilişim Sorumluluğu ve seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı yaptı. 2016 yılında Türk Plastik Cerrahi Derneği ve Ege Bölgesi Plastik Cerrahi Derneği'nin yönetim kurullarında görev aldı.

Aile Hayatı ve Dil Yetkinlikleri
Evli ve üç çocuk babası olan Cemil Tugay, İngilizce ve Fransızca dillerini konuşabilmektedir. Eğitim ve tıp kariyerindeki başarılarıyla tanınan Tugay, şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehirdeki projelere liderlik ediyor.