Cevizli kurabiye, hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için ideal bir seçim. Tereyağı, ceviz içi ve pudra şekeriyle zenginleştirilen bu tarif, çay saatlerinde enfes bir tat sunuyor. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu cevizli kurabiye tarifi ile sevdiklerinizi şımartın.

Cevizli kurabiye tarifi Malzemeler

·        150 gram tereyağı

·        1 yumurta

·        Birer çay bardağı yağ, yoğurt, nişasta

·        2 çay bardağı pudra şekeri

·        1 yemek kaşığı kabartma tozu

·        4 bardak un

·        1 bardak iri çekilmiş ceviz içi

Taze fasulye pişirirken daha iyi pişmesini sağlayan tüyo! Bu yöntem Fasulyenin erimesi önlüyor Taze fasulye pişirirken daha iyi pişmesini sağlayan tüyo! Bu yöntem Fasulyenin erimesi önlüyor

Cevizli kurabiye Yapılışı

  1. Un dışındaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.

  2. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.

  3. Hamurdan küçük parçalar kopartarak önce yumurta akına sonra da cevize batırın.

  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

  5. Hamurları tepsiye yerleştirin.

  6. Sıcak fırında 180 derece 20 dakika kadar pişirin.

Cevizli kurabiye, evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık. Çıtır çıtır yapısı ve zengin içeriğiyle hem çay saatlerinde hem de kahve molalarında keyifle tüketebilirsiniz. Bu tarifi denediğinizde, evde hazırladığınız cevizli kurabiyelerle sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatabilirsiniz. Unutmayın, bu tarifle herkes tarifinizi soracak!