Çorum’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri: 3 Bin Öğretmen Yenilikçi Eğitimle Buluştu Çorum’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri: 3 Bin Öğretmen Yenilikçi Eğitimle Buluştu

Çorum’da Muharrem ayı dolayısıyla CHP İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen aşure dağıtımı etkinliği, Gazi Caddesi Kadeş Barış Meydanı’nda gerçekleştirildi. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Utku Ulaş Taşar, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Güngör ve partililerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, vatandaşlara aşure ikram edildi.

Gazi Caddesi üzeri Kadeş Barış Meydanı yanında vatandaşlara aşure ikram eden CHP’li yöneticiler, Muharrem ayında tutulan oruçların kabul olmasını diledi.
Aşure dağıtımına Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Utku Ulaş Taşar, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Güngör, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, İl-İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları üyeleri ve bazı partililerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Aşure duasının ardından partili kadınlar tarafından hazırlanan aşurenin dağıtımı yapıldı.

CHP Çorum İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen aşure dağıtımı etkinliği, Muharrem ayının manevi atmosferini vatandaşlarla paylaşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Etkinliğe katılan CHP'li yöneticiler ve partililer, aşurenin birliğin, bereketin ve hoşgörünün simgesi olduğunu vurgulayarak, vatandaşlara iyi dileklerde bulundu.

“TUTULAN ORUÇLAR ZULME KARŞI DURUŞUN HAK YOLUNDA MÜCADELENİN SEMBOLÜDÜR”
Etkinlik sırasında bir konuşma yapan İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Güngör, “Muharrem ayı, İslam tarihinde ve kültürümüzde büyük bir öneme sahiptir. Bu ay sadece hicri yılın başlangıcı değil, aynı zamanda manevi derinliği olan ve ibadetlerle dolu bir aydır” dedi.
Özlem Güngör, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“İnancımızda Muharrem ayının, özellikle de Kerbela şehitlerimizin anılması büyük bir önem taşır. Kerbela ve Muharrem ayı hüzün ve umudun bir arada olduğu aydır. Bu ayda, Hz. Hüseyin ve yoldaşları için tutulan yas ve oruç: adalet, doğruluk ve mazlumların yanında olma bilincini diri tutar
Hz. Hüseyin'in yası ayrım yapmadan bütün Müslümanları bir araya getirir. Tutulan oruçlar zulme karşı duruşun, mazlumlarım hakkını savunmanın ve hak yolunda mücadele etmenin bir sembolüdür.
Yine bu ayda On Muharrem’den sonra evlerde pişirilen aşureler paylaşılarak hep birlikte yenir. Aşure pişirenlerin, dağıtanların ve yiyenlerin niyetlerinde barış umudu vardır, aşk ve sevgi vardır. Bir aşure kazanındaki yemişler gibi renkleri yaşatarak, insanların bu ülkede farklı ama bir arada eşit haklarla, eşit koşullarda bu ülkenin kazanında kardeşçe yaşaması vardır.
Bu niyetle Kerbela’da yitirdiğimiz Hz. Hüseyin ve yoldaşları için, zalimlerin zulmüne karşı adaletin barışın, sevginin ve insan haklarının yanında olanlar için, bu ayda tutulan yas ve oruçlar için, paylaşılan lokma ve aşurelerin hak katında kabul ve makbul olmasını niyaz ederim.”