CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Susurluk ilçesinde yaptığı konuşmada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın sahadaki varlığına dikkat çeken Özel, AK Parti’de işlerin yolunda gitmediğini savundu. Bilal Erdoğan’ın EYT ve gazeteci Fatih Altaylı’ya yönelik eleştirilerine sert tepki gösteren Özel, “Bilal Erdoğan sahadaysa, AK Parti’de işler kötü demektir” ifadelerini kullandı.

"Bilal Erdoğan Sahadaysa AK Parti’de İşler Yolunda Gitmiyor"

Özel, Bilal Erdoğan’ın hafta sonu gerçekleştirdiği ziyaretlere atıfta bulunarak, “Eğer Bilal Erdoğan sahaya inmişse iki şey var: Bir, AK Parti’de işler yolunda gitmiyordur. İki, beklenen sonuç da kötü olacaktır” dedi. Özel, 2019 yerel seçimlerinde de benzer bir tablo yaşandığını hatırlatarak, “Babası söyleyemediklerini söyleyen Bilal Erdoğan’ın mikrofonu elinden düşmemeli” dedi.

HÜDA-PAR’a Eleştiri ve Bahçeli’ye Soru

Özel, konuşmasında HÜDA-PAR’a yönelik eleştirilerde bulunarak, “Bayrağa, İstiklal Marşı’na ve Cumhuriyet’e karşı olanlara yüz verenlere karşıyız” dedi. Milliyetçi çizgide olduğunu söyleyenlerin, HÜDA-PAR’la yan yana durmalarını eleştirerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “HÜDA-PAR’a ne diyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Edirne'de CHP İl Başkanı Taybıllı İpsala İlçe başkanlığını ziyaret etti Edirne'de CHP İl Başkanı Taybıllı İpsala İlçe başkanlığını ziyaret etti

Cenazede Siyaset Tartışması

Susurluk’ta yapılan bir cenazede yaşanan olaylara da değinen Özel, “Cenazede siyaset yapmaya çalışanlara izin vermedik. Din görevlisini bu işe alet etmeye çalıştılar ama herkes bu ayıbı gördü. Haksızlık ve riyakarlıkla mücadelemiz sürecek” dedi.

EYT ve Suriyeliler Konusunda Tepkiler

Özel, Bilal Erdoğan’ın EYT’yi eleştirirken Suriyelileri savunmasına da tepki gösterdi: “Bu milletin emeklisinin aldığı 12 bin 500 lirayı çok görenlerin bu ülkenin gerçek sorunlarını anlaması zor. Siyaset yapıyorsan, eleştiriyi de göze alacaksın” ifadeleriyle AK Parti’ye meydan okudu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamaları siyasi arenada geniş yankı uyandırdı.