CHP’de Cumhurbaşkanı Adaylığı Tartışmaları Sürüyor: Ümit Uysal’dan Önemli Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin tartışmalar giderek büyüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, adaylık konusunda en çok konuşulan isimler arasında yer alırken, bu tartışmalara son olarak Antalya'nın CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı.

Ümit Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olası cumhurbaşkanı adayının tartışmaya açılmaması gerektiğini vurgulayarak, adayın yıpratılmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

“Seçim Kaybetmeye Tahammül Yok”

Başkan Uysal, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Yaşanan her soruna köklü ve sürdürülebilir çözüm önerilerini hayata geçirme yükümlülüğü CHP’nindir" ifadelerini kullanarak, partisinin seçimlerdeki sorumluluğuna dikkat çekti. Türkiye’nin ve CHP’nin bir kez daha seçim kaybetmesine tahammülü olmadığını vurgulayan Uysal, kamuoyu araştırmalarında CHP’nin hala istenilen oy oranına ulaşamadığını belirtti.

Uysal, 1977 yılında CHP’nin aldığı %41,38 oy oranına atıfta bulunarak, mevcut koşulların iktidara gelmek için o dönemden daha elverişli olduğunu savundu. “İktidara gelmek için yüzde 50’yi aşmak gerektiği açıktır” diyen Uysal, CHP’nin Türkiye’nin geleceği için büyük sorumluluk taşıdığını belirtti. Ümit Uysal, CHP'nin Türkiye’nin sorunlarına sürdürülebilir çözüm üretebilecek bir iktidar oluşturması gerektiğini de vurguladı.

“Cumhurbaşkanı Adayı Tartışılmamalı”

Uysal, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının tartışılmasına ve yıpratılmasına izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi. “Olası cumhurbaşkanı adayımızın tartışılmasına ve yıpratılmasına meydan verilmemelidir" diyen Uysal, bu sürecin adayın güçlü ve sağlam bir şekilde ortaya çıkmasını sağlamak için dikkatli yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

32 Yıllık Siyasi Tecrübe ile CHP’ye Hizmet Sözü

Uysal açıklamasında, Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulları aşmak ve CHP’nin iktidara gelmesini sağlamak için 32 yıllık siyasi tecrübesini en üst düzeyde partisine sunacağını duyurdu. Uysal, “Bir toplumsal mutabakata ihtiyaç vardır. Bu tablo şekillenmediği ve toplumsal mutabakat tesis edilemediği takdirde, vazifeye atılmak için içinde bulunduğum şartların sıkıntılı yanlarını düşünmeyeceğim" dedi.

Son olarak Uysal, toplumsal mutabakatın sağlanamaması durumunda, partisine hizmet etmek ve cumhurbaşkanı adayını seçtirmek için tüm birikim ve tecrübesini ortaya koyacağını belirtti. "Gerçekleşemeyen toplumsal mutabakatı gerçekleştirmek, Anadolu’nun bütün potansiyelini harekete geçirmek ve Türkiye’yi yeniden inşa etmek üzere çalışmaya hazırım" ifadeleriyle açıklamasını noktaladı.

Gelecek ve DEVA partileri birleşiyor mu? Gelecek ve DEVA partileri birleşiyor mu?

CHP’de Cumhurbaşkanı Adayı Tartışmaları Devam Ediyor

CHP’nin cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde parti içi tartışmalar devam ederken, Ümit Uysal’ın açıklamaları bu tartışmalara yeni bir boyut kazandırmış durumda. CHP içinde olası adayların belirlenmesi sürecinde, parti tabanı ve kamuoyunun taleplerine yanıt verecek bir isim üzerinde uzlaşılması bekleniyor.