CHP'den Gülşah Durbay'a Ortak Destek: 81 İl Başkanından İftira Tepkisi

İŞKUR milyonu aşkın kişiyi işe yerleştirdi İŞKUR milyonu aşkın kişiyi işe yerleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 81 il başkanı, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'a yönelik iftiralara karşı ortak bir destek bildirisi yayımladı. Bildiride, Gülşah Durbay'ın Cumhuriyet değerlerine bağlı bir siyasetçi olduğu vurgulanarak, hakkında ortaya atılan iddiaların reddedildiği belirtildi.

CHP’li başkanlar, Gülşah Durbay’ın siyasetteki başarılarının ve duruşunun iftiralarla gölgelenemeyeceğini belirterek, "18 yaşından bu yana Cumhuriyet değerlerini savunan ve partimizin her kademesinde mücadele eden Gülşah Başkanımıza sahip çıkıyoruz. Kadına yönelik şiddet, evlerde olduğu gibi siyasette de görünür hale gelmiştir. Atılan iftiraların karşısındayız" ifadelerine yer verdi.

İftiralar ve Destek Mesajları

Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilişkisi olduğuna dair asılsız iddialar gündeme getirilmişti. Kanser tedavisi gördüğünü belirten Durbay, bu iddiaları yalanlayarak, kendisine büyük bir iftira atıldığını açıklamıştı. CHP'li 81 il başkanı, yayımladıkları ortak açıklamayla Durbay'a desteklerini yineleyerek, kadın siyasetçilere yönelik bu tür saldırılara tepki gösterdi.

Kadına Şiddet Siyasette de Görünür Oldu

Ortak bildiride, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin arttığına ve İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının ardından yaşanan sorunlara dikkat çekildi. CHP'li il başkanları, "Kadına yönelik şiddet, sadece evlerde değil, siyasette de görünür hale gelmiştir" diyerek, bu tür saldırılara karşı mücadele edeceklerini belirtti.

CHP'nin ortak açıklaması, siyasette kadınların karşılaştığı zorluklar ve maruz kaldıkları iftiraların toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmesi bakımından önemli bir mesaj içeriyor.