CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, AKP iktidarının ekonomik politikalarını sert bir dille eleştirdi. Tahtasız, emekli maaşlarının açlık sınırının altında olduğuna vurgu yaparak, 'Yiyin efendiler, yiyin. Doyuncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin' ifadesini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Tahtasız, emekli maaşlarına yapılan düşük maaşa atıfta bulunarak, “Gün gelecek devran dönecek, emekli, işçi, çiftçi, esnaf, atanamayan öğretmenler ve emekçi halkımız hakkını sizden alacak” dedi.

ZULÜM DÜZENİ

AKP iktidarının müjde diye duyurduğu emekli maaşı açlık sınırının da altında. İnsanımız umutsuz ve mutsuz.

Bir yanda açlık sınırının altında yaşayan emekliler ve asgari ücretliler, diğer tarafta Monako'da ıstakoz yiyenler.

Bir tarafta çay, simit hesabı yapanlar, diğer yanda 100 araçlı konvoyla gezenler.

Bir yanda ucuz et ve ucuz ekmek kuyruğuna girenler, bir yanda milyarlık ihale alanlar.

Bir yanda evinin kirasını ödeyemeyenler, diğer yanda sarayda yaşayanlar.

Bir yanda geçinemediği için bunalım sonucu intihar eden vatandaşlar, diğer yanda bir eli yağda bir eli balda yaşayan yandaşlar.

Bu zulüm düzenine denilecek çok şey var ama iki mısra yeterli; "Yiyin efendiler, yiyin. Doyuncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin."

Gün gelecek devran dönecek, emekli, işçi, çiftçi, esnaf, atanamayan öğretmenler ve emekçi halkımız hakkını sizden alacak.”

Çorum İl Müftülüğü'nden Hac Ön Kayıtları İçin Kritik Uyarı: 16 Eylül Son Gün! Çorum İl Müftülüğü'nden Hac Ön Kayıtları İçin Kritik Uyarı: 16 Eylül Son Gün!

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız'ın TBMM'deki sert eleştirileri, ekonomik eşitsizliklere ve emekli maaşlarına yapılan düşük zamlara dikkat çekti. Tahtasız, emekçilerin ve halkın hakkını alacağı günlerin geleceğine olan inancını vurguladı.

Kaynak: Yayla Haber