Belediye Meclisi Toplantısında Bahçelievler Mahallesi 5080 ada, 2-3-4-5 ve 6 nolu parsellere yönelik imar planı değişikliği teklifi görüşülerek CHP’li üyelerin red oylarına karşılık diğer grupların evet oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.

CHP’li meclis üyeleri Tuncay Yılmaz ve Av. Doğan Öksüz, projenin yanlış olduğunu, tamamen Alevi toplumunu bölmeye, parçalamaya, sünnileştirmeye ve asimile etmeye yönelik olduğunu savunarak, “Bahçelievler Mahallesi’ne yeterli sayıda cemevi zaten vardır. Hatta Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından Rıza Şehri Kültür Merkezi adı altında yeni bir cemevi inşaatı yapılmaktadır. Bu inşaata destek vermek yerine neden yeni bir cemevi yapmak istiyorsunuz? Bu mahallede kimin cenazesi dışarda kalmış, kim cem yapmak isteyip de yapamamış? Bahçelievler’de cemevi eksikliğini nasıl ve neye göre tespit ettiniz? Neden Üçtutlar Mahallesi veya başka bir mahalle değil de Bahçelievler?” dediler.

Projenin mantıksız ve Alevileri asimile etmeye yönelik olduğunu savunan Tuncay Yılmaz ve Doğan Öksüz, meclis üyelerinden bu maddeyi kabul etmemesini, bölücülüğe hizmet edilmemesini isteyerek, bunun bir FETÖ projesi olduğunu ileri sürdü.

Tasarrufta sıra çay ve kahvede! Tasarrufta sıra çay ve kahvede!

Geçmiş dönemlerde yaşanan olaylardan örnek vererek böyle bir projenin reddedilmesini isteyen CHP Grubu, maddenin oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından toplantıyı terk etti.

Toplantı CHP grubunun yokluğunda devam etti.

Kaynak: Yayla Haber