Çiftlik Bank Davasında Şok Gelişme: 'Tosuncuk' Mehmet Aydın İçin 88 Bin Yıl Hapis Talebi

Çiftlik Bank davasında yeni bir gelişme yaşandı. Mehmet Aydın, ağabeyi Fatih Aydın ve aralarında Osman Naim Kaya'nın da bulunduğu 20 sanığın yargılandığı davada, Cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Mehmet Aydın, Fatih Aydın ve Osman Naim Kaya'nın toplamda 88 bin 302 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Osman Naim Kaya Yeniden Tutuklandı

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" adıyla bilinen sistemin kurucusu Mehmet Aydın, 3 Temmuz 2021'de tutuklanarak yargılanmaya başlamıştı. Davanın duruşması Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ederken, Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Kara kutu olarak nitelendirilen tutuksuz sanık Osman Naim Kaya ise salonda hazır bulundu.

Savcılık mütalaasında, Mehmet Aydın, Fatih Aydın ve Osman Naim Kaya'nın "Bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık", "Suç örgütü kurma" ve "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından toplam 88 bin 302 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Osman Naim Kaya duruşma sırasında yeniden tutuklandı.

Sanıklar Savunma İçin Süre Talep Etti

Mütalaanın açıklanmasının ardından, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın, savunma yapmak için süre talep etti. Osman Naim Kaya ise, suç işlendiği dönemde Türkiye'de olmadığını belirterek, adli kontrolle serbest kalma talebinde bulundu. Mahkeme, sanığın kaçma şüphesi nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.

14 Sanık Hakkında Yakalama Kararı

Mahkeme, Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan sanıklar Osman Naim Kaya, Cafer Çolak ve Serdal Dostdoğru'nun tutuklanmasına ve diğer 14 sanık hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzzetbegoviç'i Dolmabahçe'de ağırladı Cumhurbaşkanı Erdoğan İzzetbegoviç'i Dolmabahçe'de ağırladı

Duruşma, sanıkların esasa ilişkin savunmalarını yapmaları için ileri bir tarihe ertelendi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 5 ayrı iddianamede, Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın hakkında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "Bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" ve "Ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplam 86 bin 114 yıla kadar hapis cezası isteniyor.