Çikolatalı donut, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmayı başarıyor. Evde hazırlayabileceğiniz bu tarifle, tatlı krizlerinizi en lezzetli şekilde bastırabilirsiniz. Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu çikolatalı donut tarifi, hem pratik hem de çok lezzetli!

Çikolatalı Donut için Malzemeler

Çikolatalı Donut Üzeri için

  • 100 gr. bitter çikolata

  • Süsleme şekerleri

Çikolatalı Donut Nasıl Yapılır

  1. Unu çukur bir kaba alın. Mayayı suda eritin. Toz şekeri ilave edip eritin. Maya, tuz, süt, ayçiçeği yağı, yumurta ve tarçını una ilave edip yoğurun

  2. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizde yuvarlayarak unladığınız tepsiye yerleştirin. Üzerini bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekleyin.

  3. Mayalanan hamurları elinizle şekillendirerek ortalarını küçük yuvarlak bir kapak ile delerek simit şekli verin.

  4. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.

  5. Üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Fırından çıkardığınız donutlar ılınınca eriyen çikolataya batırıp üzerini şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.

Evde çikolatalı donut yapmanın keyfini çıkarın! Bu tarifle, hem pratik hem de lezzetli donutlar hazırlayabilirsiniz. Bitter çikolatanın yoğun tadı ve süsleme şekerlerinin renkli görüntüsüyle hazırlayacağınız bu donutlar, hem göz zevkinizi hem de damak tadınızı tatmin edecek. Afiyet olsun!