Çay saatleriniz için ideal bir lezzet: Çilekli Tartolet! Hem göze hem damağa hitap eden bu mükemmel tarifi adım adım anlattık. En özel meyvelerle süsleyerek servis edin, beğeni toplayın!

TARTOLET TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Tartolet hamuru için:
2 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu

Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin

Üzeri için:
1çay bardağı yaban mersini
5-6 adet çilek

TARTOLET TARİFİ NASIL YAPILIR?
Hamur için un, pudra şekeri, tuz ve tereyağını karıştırın.

Yumurtayı da ekleyip hamuru toparlayın. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Kreması için, tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.

Piştikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyin.

Dinlenen hamuru tartolet kalıbınıza göre eşit parçalara bölün. Her parçayı hafif açtırın. Yağlanmış kalıplara yerleştirin.

Fazla kısmı bıçak yardımıyla kesin. Ortasına çatalla delikler açın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembelişinceye kadar pişirin. Pişen tartoletleri kalıptan çıkarın. Kremayı sıkma poşetine alın.

Tartoletlerin için istediğiniz şekilde sıkın. Üzerinide meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun.

Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler? Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler?

TARTOLET TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ
Süslemede arzu ettiğiniz meyveleri kullanabilir, arzuya göre üzerlerine tart jölesi sürebilirsiniz.