Farklı ve lezzetli bir tarif arayanlar için: Patatesli kabak mücver!
Patatesli Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Patatesli Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
Patatesli kabak mücver için öncelikle kabakları rendeleyelim. Eğer kabağınız büyükse bir kaç parçaya böldükten sonra da rendeleyebilirsiniz.
Rendelediğimiz kabukların suyunu elimizle güzelce sıkalım.
Kabuğunu soyduğumuz patatesi de rendeleyelim ve suyunu güzelce sıkalım.
Son olarak soğanı da rendeledikten sonra suyunu sıkıp bir kenara alalım.
Yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve taze naneyi kesme tahtasına alalım. Hepsini ince ince doğrayalım.
Harcı için karıştırma kabına yumurta, tuz, pul biber, karabiber, kabartma tozu ve unu alarak tel çırpıcı ile tüm malzemeyi karıştıralım.
Hazırladığımız karışıma rendelediğimiz kabakları, patatesi, ince ince kıydığımız yeşillikleri ve soğanı ilave edelim.
Bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi nazikçe karıştıralım.
Pişirmek için kızartma tavasına biraz sıvı yağ alarak kızdıralım.
Daha sonra harcımızdan birer kaşık alarak kızgın yağa dökelim.
Alt tarafı kızardığında mücverleri dikkatli bir şekilde ters çevirerek her iki yüzünü de kızartalım.
Altın renginde kızaran mücverlerimizin fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
Tüm harcımız bitinceye kadar altını üstü çevirerek pişirdiğimiz mücverlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!