Susamlı tuzlu toplar, çıtır çıtır yapısı ve lezzetiyle çay saatlerinizi şenlendirecek bir tarif. Tereyağı ve susamın nefis birleşimiyle hazırlanan bu atıştırmalık, kolay yapımı sayesinde favoriniz olacak. Evde rahatça hazırlayabileceğiniz bu lezzetli topları mutlaka deneyin.
Susamlı Tuzlu Toplar Tarifi İçin Malzemeler
-
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
-
1 adet yumurta (beyazı ayrılacak)
-
2 yemek kaşığı pudra şekeri
-
1,5 çay kaşığı tuz
-
½ paket kabartma tozu
-
1 yemek kaşığı sirke
-
1çay bardağı sıvı yağ
-
3.5 su bardağı un
Bulamak için:
-
1 adet yumurta akı
-
1 küçük kâse susam (Kavrulmuş)
Susamlı Tuzlu Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Hamur için tüm malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
2. Hamurdan minik parçalar koparın. Önce çırpılmış yumurta akına batırın.
3. Ardından susama bulayın.
4. Fırın tepsisine dizin.
5. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında güzelce kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
6. Susamlı tuzlu toplar tarifiniz hazır.
Susamlı tuzlu toplar tarifi, tereyağı ve susamın mükemmel uyumuyla hazırlanan, çay saatlerinizi lezzetlendirecek pratik bir atıştırmalıktır. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, hem misafirlerinizi etkileyecek hem de çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!