Çorum sanayinin kalifiye eleman ihtiyacı İstihdam Atölyesi ile gideriliyor. İşverenle iş arayanları buluşturarak istihdama büyük katkı sağlayan ÇOKİŞ, kalifiye elemanları sektöre hazırlıyor. İstihdam Atölyesinde, teorik ve uygulama eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan çelik kaynakçılık kursiyerleri, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın da katıldığı törenle sertifikalarına kavuştu.

Başkan Aşgın, istihdamda ÇOKİŞ’in özel bir yeri olduğunu vurgulayarak, İstihdam Atölyesi projesi ile işsizlik oranını daha da azaltacaklarını kaydetti. Ekonomide ve ihracatta Çorum’un Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Bizim şehrimiz sanayisi güçlü bir şehir. Bölgede en iyi organize sanayisine sahip ve ihracat rakamları en yüksek olan il. Çevre illere baktığımız zaman Çorum’da işsizlik oranının daha düşük olduğunu görüyoruz. Burada da bizim girişimci ruhumuzun, şehrimizdeki esnafımızın, ticaret erbabımızın, sanayicilerimizin çok büyük katkısı var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Ticaret ve sanayi noktasında bölgenin ve Türkiye’nin parlayan yıldızlarından bir tanesi olduğunu gururla ifade ediyoruz.” dedi.

“Tüm kursiyerlerimizi istihdam edeceğiz”

Sanayi ve esnaf ziyaretleri esnasında işverenlerin vasıflı eleman bulamadıklarından şikayetçi olduklarını kaydeden Başkan Aşgın, “Nitelikli elemanla ilgili bir sorun olduğunu fark ettik. Biz de vasıfsız dediğimiz kişileri iş hayatına katmak için açık iş alanlarını inceledik. İlk etapta 6 meslek grubunu tespit ettik. Bunlardan bir tanesi de çelik kaynakçılığıydı. SOGEP ve OKA aracılığıyla Ticaret Bakanlığımızın desteği ile bu kursları hemen açmaya karar verdik. Çelik kaynakçılık kursumuza 127 kişi başvurmuştu, bu kursumuza başvuran 14 kişi mülakatla belirlendi. 12 günde eğitimleri tamamladı ve 14 kursiyerimiz de sertifika almaya hak kazandı.” dedi. 

“Hedefimiz tüm kursiyeri işe yerleştirmek

ÇOKİŞ bünyesinde açılan ön muhasebe kursuna olan ilgiden de memnun olduğunu belirten Başkan Aşgın, 8 kişinin kurs devam ederken iş bulduğunu kaydederek, “Bunun dışında yine ön muhasebe personeli ile ilgili kursumuzu da istihdam atölyeleri projemiz kapsamında açtık ve burada da 30 kişi kursumuza başladı. Kursumuz hala devam ediyor. Kursumuz devam ediyorken 8 kursiyerimiz işe başladı. Tüm kursiyerlerimizin istihdam edilmesini hedefliyoruz.” dedi.

“Tespit edilen meslek grupları için kurslar açılacak”

Mesleki Yeterlilik Kursları’nın ihtiyaç duyulan alanlarda açılmaya devam edeceğini ifade eden Başkan Aşgın, “Bizim tespitlerimizde makine bakım onarımı ile ilgili bir eksiklik vardı. Birçok fabrikamız makine alanında üretim yapıyor. Bu makinelerin bakımı noktasında da ciddi bir açık var ve inşallah bu kursumuzu da kısa süre içerisinde açacağız. Elektrik pano montajı, dikiş makineci, kuaförlük, barista, garson, açık alan satıcıları, aşçı, tatlıcı ve pizza ustası mesleklerinde de açıklar tespit edilmiş durumda. Bu nedenle bu kurslarımızı da en kısa süre içerisinde açacağız.” dedi.