Çörek otlu çiçek kurabiye tarifi ile çay saatlerinize lezzet katın. Kolay yapımı ve eşsiz lezzetiyle bu kurabiye, hem misafirleriniz hem de aileniz için ideal bir ikram olacak. İşte, adım adım tarif detayları!
Çörek Otlu Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
-
150 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) (10 yemek kaşığı)
-
1 çay bardağı sıvı yağ
-
1 adet yumurta
-
1 adet yumurta beyazı
-
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
-
1 tutam toz şeker
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 yemek kaşığı çörek otu
-
1 çay kaşığı kabartma tozu
-
3 su bardağı un
Üzeri için:
-
1 adet yumurta sarısı
-
3 yemek kaşığı çörek otu
Çörek Otlu Çiçek Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Derin bir kaba oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta beyazı, sirke, çörek otu, tuz ve şekeri ekleyin.
-
Güzelce karıştırın.
-
Ardından un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
-
Tüm malzemeleriyle birbirleriyle bütünleşip homojen kıvamlı bir hamur olduğunda tezgâha alın.
-
Yağlı kâğıt üzerinde ya da hafif unlanmış tezgâhın üzerinde hamuru merdane yardımıyla eşit olarak açın.
-
Ardından kalıbı hamurun üzerine bastırın.
-
Çiçek şeklini verin.
-
Kurabiyelerinizi pişirme kâğıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
-
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
-
Son olarak çörek otu serpin.
-
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika pişirin.
Çörek otlu çiçek kurabiye tarifi ile ağızda dağılan, lezzetli ve pratik bir kurabiye hazırlayarak çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Adım adım tarifimizi uygulayarak, hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap eden kurabiyeler yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle keyifli anlar paylaşmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!
Kaynak: yemek.com