Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın açıklamasına göre, 2023 yılından beri faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM) projesi, kursiyerlerin psiko sosyal, sosyo kültürel ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Geleneksel Türk Yemekleri, El Sanatları, Dikiş Nakış, Kuran Kursu, Spor ve Sağlıklı Yaşam, Kültür Sanat Kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler, Halk Eğitim Merkezi yeterlilik sertifikası ve Sosyal Yardım Genel Müdürlüğü Katılım Belgesi aldı. Projeye katılmak isteyenler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurabilirler.

2023 yılından beri Faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında; Van’ın İpekyolu ilçesi Baklatepe ilkokulu için el sanatları atölyesi kursiyerlerince yapılan bere, eldiven, bileklik, kalemlik, anahtarlık ürünlerini ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldığı,10-16 Mayıs Engelli Haftası için Beyaz Ay derneği öğrencilerine Aile Destek Merkezi kurslarında etkinlikler düzenlendiği ve bazı okullar için mezuniyet törenleri düzenlendiği açıklandı.

Çorum’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri: 3 Bin Öğretmen Yenilikçi Eğitimle Buluştu Çorum’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri: 3 Bin Öğretmen Yenilikçi Eğitimle Buluştu

Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ADEM projesi, kursiyerlerin psiko sosyal, sosyo kültürel ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi başarıyla sürdürüyor. 2023 yılından beri faaliyet gösteren projede, kursiyerler Geleneksel Türk Yemekleri, El Sanatları, Dikiş Nakış, Kuran Kursu, Spor ve Sağlıklı Yaşam, Kültür Sanat Kurslarını tamamlayarak yeterlilik sertifikası ve katılım belgesi aldı. Ayrıca, proje kapsamında Van’ın İpekyolu ilçesi Baklatepe ilkokulu için el sanatları ürünleri hazırlanarak ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı ve 10-16 Mayıs Engelli Haftası için etkinlikler düzenlendi. ADEM projesi, sosyal sorumluluk projeleri ile de topluma katkı sağlamaya devam ediyor.

Kaynak: Yayla Haber