Çorum'da tescilli "Alaca mor soğanı"nda hasat dönemi başladı Çorum'da tescilli "Alaca mor soğanı"nda hasat dönemi başladı

Çorum'un Alaca ilçesinde büyük bir kaçak içki operasyonu gerçekleştirildi. Emniyet ekipleri, kaçak içki üretimi ve ticareti yapıldığı bilgisini aldıktan sonra O.Ö. ve İ.Ö'ye ait iki evde arama yaptı. Yapılan aramalarda 3 bin litre kaçak içki ele geçirilirken, iki zanlı gözaltına alındı. Operasyonun detayları ve zanlıların ifadeleri Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nde alınıyor.

Edinilen bilgilere göre, ilçede kaçak içki üretimi ve ticareti yapıldığı bilgisi üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Alaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda O.Ö. ve İ.Ö'ye ait iki evde yapılan aramada plastik varillerde depolanmış 3 bin litre kaçak alkollü içki ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan iki zanlı, ifadeleri alınmak üzere Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Alaca'da gerçekleştirilen başarılı kaçak içki operasyonu, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda 3 bin litre kaçak içkinin ele geçirilmesiyle sonuçlandı. Operasyonda gözaltına alınan zanlıların ifadeleri alınırken, bu tür operasyonların kaçak içki ticaretinin önlenmesinde önemli bir rol oynadığı bir kez daha görüldü. Emniyet yetkilileri, kaçakçılıkla mücadelede kararlılıklarını sürdüreceklerini ve halkın sağlığını tehdit eden bu tür faaliyetlere karşı her zaman tetikte olacaklarını belirttiler.