Çorum Belediye Meclisi’nin Mayıs dönemi olağan toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplam 19 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda zaman zaman CHP ile Belediye Başkanı Aşgın, AK Parti ve MHP’li üyeler arasında tartışmalar ve karşılıklı atışmalar yaşandı.

Başkan Aşgın’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda gündem dışı konuşmaların ardından ilk olarak 2023 yılı bütçe kesin hesabı ve idare taşınır yönetim hesabının Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi görüşüldü.

Çorum'da Mayıs ortasında kar sürprizi Çorum'da Mayıs ortasında kar sürprizi

Madde üzerinde çeşitli tartışmaların ardından konu, komisyona havale edildi. 2023 yılı bütçe kesin hesabı 8 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’de yapılacak toplantıda görüşülecek.

BELTUR Kültür ve Turizm Ticaret A.Ş.’ye sermaye artırımı, yurt dışı geçici görevlendirme, belediye encümenine ve belediye başkanına yetki verilmesi gibi konuların ele alındığı toplantıda Çorum Merkezde bulunan mahalle muhtarlıklarına bilgisayar, taziye çadırı, masa-sandalye desteği verilmesi görüşülerek kabul edildi.

Bazı yönetmeliklerle kadro iptal ve ihdası, analitik bütçe sınıflandırılması, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne aktarma yapılması, cadde-sokak ismi verilmesi ve değiştirilmesi, bazı mahallelerde sınır değişikliği yapılması, Şehir Estetik Kurulu Çalışma Esas ve Usullerine İlişkin yönetmeliğin revize edilmesi, Çorum Valiliği, Hitit Üniversitesi, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Mecitözü Kaymakamlığı ile ortak proje yapılması gibi konuların da değerlendirildiği toplantıda ayrıca Kent Konseyi için Belediye Meclisi’ni temsilen üye seçildi. Kent Konseyi için aday gösterilen CHP Grup Başkanı Aslan Kaya ve Yeniden Refah Partisi’nden Sinan Demir, yeterli oyu alamazken, Cumhur İttifakı’nın adayı Mustafa Gökgöz göreve seçildi.

Kaynak: Yayla Haber