Trabzonspor'dan amatör kulüplere malzeme desteği Trabzonspor'dan amatör kulüplere malzeme desteği

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından görevlendirilen Çorum Belediyesi Halkoyunları Topluluğu 16-27 ağustos 2024 tarihleri arasında Macaristan'ın Mohaç kasabasıda düzenlenecek olan 27. Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne katılacak.

Yapılan açıklamaya göre; her yıl Ağustos ortasında Mohács'ta  Uluslararası Halk Dansları Festivali düzenleniyor. Yerel halk dansları gruplarının yanı sıra, popüler etkinliğe (ismine sadık kalarak) birçok yabancı etnik grubun temsilcileri de düzenli olarak bu festivale katılıyor. Önceki yıllarda festivalin izleyicileri, diğerlerinin yanı sıra Macar, Slovak, Bulgar, Makedon, Romen,  İtalyan, Fransız, Endonezya, Hint, Polonya, Meksika veya Portekiz halklarının geleneksel danslarını sergilemek üzere katıldı. Sınırın öte yanından gelen Macar halk dansları grupları da etkinliğin sık sık konukları arasında yer alıyor.

Akşam gösterilerinden sonra, halk oyunları gruplarının üyeleri genellikle birçok, hatta uzak halkların danslarını öğrenebilecek ilgili taraflar için açık bir dans salonuna ev sahipliği yapıyor.