Çorum Belediyesi, Bahabey Caddesi’nde başlattığı altyapı çalışmaları ile şehrin altyapı sistemini güçlendirmeye devam ediyor. Proje kapsamında, eski boruların yerine modern atık su ve yağmur suyu hatları döşenecek. Çalışmalar tamamlandığında, cadde yeni altyapısı ile daha dayanıklı hale gelecek ve ardından dolgu ve asfalt çalışması yapılacak.

Çorum Belediyesi bir yandan yeni yerleşim bölgelerinde altyapı çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da ekonomik ömrünü tamamlayan eski altyapı şebekelerini yeniliyor.

Türk bayraklarıyla tepki gösterdiler Türk bayraklarıyla tepki gösterdiler

Bahabey Caddesi’nde başlatılan altyapı çalışmaları kapsamında eski boruların yerine toplam 1000 metre uzunluğunda 500 mm ve 300 mm çaplarında atık su hattı borusu yapılacak. Ayrıca 200 metre uzunluğunda 600 mm çapında yağmur suyu hattı yapılacak.  Altyapı güçlendirme çalışmalarının ardından dolgu ve asfalt çalışması gerçekleşecek.

Çorum Belediyesi’nin Bahabey Caddesi’nde başlattığı altyapı yenileme çalışmaları, şehrin altyapı sistemini modernize ederek daha güvenli ve dayanıklı hale getirmeyi amaçlıyor. Eski atık su hatlarının yenilenmesi ve yeni yağmur suyu hatlarının döşenmesi ile cadde, hem çevresel faktörlere karşı daha dirençli olacak hem de uzun ömürlü bir altyapıya sahip olacak. Bu çalışmalar, Çorum’un altyapı sorunlarını çözmek adına atılan önemli adımlardan biri olarak, vatandaşların yaşam kalitesini artıracak ve şehrin geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemesine katkı sağlayacak.

Editör: Merve Kayış