Çorum Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm’de yeni bir modeli hayata geçireceği bildirildi. Daha önce bazı imar planı revizyonları yapılan, ancak sonuç alınamayan Hasan Paşa Sokakların bir kısmı ve Mimar Sinan Mahallesi’nde yeniden Kentsel Dönüşüm uygulaması kararı alan Çorum Belediyesi, bu kapsamda İmar’dan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Özüyağlı’nın da mahalle sakinleriyle istişarelerde bulunduğunu açıkladı.
ÖNCE İNCELEDİ, SONRA YENİ  PROJEDEN BAHSETTİ

Belediye'den yapılan açıklamaya göre; Hasan Paşa 2., 3. ve 4.sokaklar da bulunan binaların yanı sıra Mimar Sinan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm içerisine dahil edilecek olan binalarda incelemelerde bulunan Özüyağlı, vatandaşlara hayata geçirilmesi planlanan uygulama hakkında bilgi verdi.

Beraberinde Emlak ve İstimlâk Müdürü Fatih Başıbüyük’ün yanı sıra müdürlüğe bağlı teknik ekiplerle bölgede inceleme yapan Özüyağlı, Çorum’un çehresini değiştirecek ve vatandaşların mağduriyetinin en aza indirgendiği bir proje üzerinde çalıştıklarını, kısa süre içerisinde de hayata geçireceklerini ifade etti.
KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ KURULACAK
Hasan Paşa Sokakların yanı sıra Mimar Sinan Mahallesi’nde ev sahipleri ile kısa süreli görüşmeler gerçekleştiren Özüyağlı belediye hizmet binası içerisinde Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin kurulduğunu zamanla da mahallelerde irtibat ofislerin oluşturulacağını dile getirdi.
MEVCUT DURUMU VE NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ ANLATTI
Hasan Paşa 2, 3 ve 4. Sokaklarla, Mimar Sinan Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan yeni kentsel dönüşüm planıyla birlikte vatandaşları daha konforlu ve depreme dayanıklı konutlara kavuşturmayı planladıklarını ifade eden Özüyağlı “Mimar Sinan Mahallesi’nde; 420.000,00 m² alanı kapsayan 2 bin 165 bina ve Hasanpaşa 2, 3 ve 4’üncü Sokaklarda 32.000,00 m² lik alanda 39 binada yaşayan hemşehrilerimizi ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi, mevcut yapı durumu ve barındırdığı nüfus dikkate alınarak 1970-1980’li yıllarda yapıldığı görülüyor. O günün yönetmelik ve teknolojisine göre projelendirilerek inşa edilmiş, fiziksel ve ekonomik ömrünü tamamlayan, olası bir depremde can ve mal güvenliği açısından büyük risk oluşturan mevcut yapıların yıkılarak, gerçekleştirilmesi planlanan proje ile alanın deprem riskine karşı hazırlıklı hale getirilmesini amaçlıyoruz. Niteliksiz çevre/yaşam alanlarının nitelikli, sağlıklı, yaşanabilir ve sürdürülebilir kent parçası haline getirilerek dönüşümünün gerçekleşmesi ve deprem riski taşıyan binaların güncel deprem yönetmeliği ve inşaat teknolojisi kullanılarak yenilenmesi amaçlıyoruz.” dedi.

Kadınların girişimiyle 3 bin 500 yıllık Hitit keteni tekstil endüstrisine kazandırılacak Kadınların girişimiyle 3 bin 500 yıllık Hitit keteni tekstil endüstrisine kazandırılacak


İLK HAMLE REZERV KONUT ALANLARI OLUŞTURULMASI
Kentsel dönüşüm alanlarında yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için öncelikli olarak rezerv konut alanlarının oluşturulmasının planladığını belirten Özüyağlı “Mimar Sinan Mahallemizde Kentsel Dönüşüm planlaması yaptığımız bölge oldukça geniş bir alanı kapsıyor. Dönüşüm alanlarında kullanılmak üzere rezerv alanlar oluşturarak, ihtiyaç durumuna göre hazır hale getireceğiz.”dedi.


VATANDAŞLAR NE DEDİ?
Belediye'nin açıklamasında, ziyaretler sırasında hane sahiplerinin belediye öncülüğünde hayata geçirilecek olan uygulamayı olumlu karşıladığı ve Belediye Başkanı Dr. Halil İmrahim Aşgın'a teşekkür ettikleri bilgisi aktarılırken, konut sahiplerinin binalarının eski ve kullanışa elverişli olmadığını bildiklerini, ancak müteahhitlerle yaptıkları görüşmelerde sonuç alamadıklarını, belediyenin öncü olmasıyla birlikte hayata geçirilecek projenin kendilerini umutlandırdığını vurguladıkları ifade edildi.