Çorum L Tipi Cezaevi’nde yapılacak olan mescit ve müştemilatının temel atma töreni, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu projeyle, cezaevi sakinlerinin ve personelinin ibadet ve diğer ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir alan inşa edilecek.

Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların ziyaretçileri ile cezaevi lojmanlarında ikamet eden personelin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yapılacak olan mescit ve müştemilatının temel atma töreni, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Alb. Naim Çetinkaya, Siyasi Parti Temsilcileri, kurum amirleri ve cezaevi personellerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yapılacak olan mescit ve müştemilatının, sadece bir ibadet mekânı değil, aynı zamanda bir hizmet alanı olacağını belirten Vali Dağlı, mescit, görevli odası, dinlenme/okuma salonu, bebek bakım odası, abdesthane gibi bölümlerle toplam 200 metrekarelik bir alana sahip olacak bu yapının, hem ziyarete gelen hükümlü ve tutuklu yakınlarının hem de cezaevi personelinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandığını ifade etti.

Vali Dağlı, bu projenin hayata geçirilmesinde; Valiliğimiz, Çorum Belediye Başkanlığı, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı, Çorum İl Özel İdaresi, Çorum İl Müftülüğü, Çorum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi’nin katkılarıyla yardımlaşma ve dayanışmanın güzel bir örneğinin sergilendiğini belirtti.

Temel atma töreninin ardından, inşaat sürecini yakından takip edeceklerini ve Ekim ayı sonuna kadar mescit ve müştemilatını tamamlayarak ibadete açmayı hedeflediklerini belirten Vali Dağlı, katkı sağlayan herkese teşekkürlerini ileterek, yapılacak olan mescit ve müştemilatının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Temel Atma Töreni sonrasında Vali Dağlı ve protokol üyeleri, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergiyi gezdiler.

Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirilen mescit ve müştemilat projesi, hükümlü ve tutukluların yanı sıra cezaevi personelinin de ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreni, dayanışma ve yardımlaşmanın güzel bir örneği olarak hafızalarda yerini aldı. Projenin Ekim ayı sonuna kadar tamamlanarak ibadete açılması hedefleniyor. Bu vesileyle, projeye katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Vali Dağlı, mescit ve müştemilatın hayırlı olmasını diledi.

KAAN Uygulamasıyla Kamu Güvenliğinde Büyük Başarı: Çorum Valisi'nden Ödüller KAAN Uygulamasıyla Kamu Güvenliğinde Büyük Başarı: Çorum Valisi'nden Ödüller